Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Det stora tabberaset i Riga

I helgen har jag dokumenterat en stor konferens för föräldrar med funktionsnedsatta barn i Riga, Lettland. Konferensen innehöll en hel del spännande undervisning och möjlighet för deltagarna som kom från hela landet att knyta nya kontakter och bilda föräldranätverk.

I konferensen ingick även gemensamma måltider och när maten dukats fram och värdarna för konferensen äntligen bjöd till bords var det som om jag förflyttades till det stora tabberaset i Katthult som det står om i Astrid Lindgrens böcker om Emil i Lönneberga. Konferensdeltagarna nästan armbågade sig fram till matbordet och många var det som glupskt började att äta maten på plats. Så äter bara den som är riktigt hungrig tänkte jag när konferensdeltagarna lastade sina tallrikar fulla med god mat som de bara kan drömma om i vanliga fall. Den maten som de äter till vardags är gröt och potatis men nu bjöds det på bakverk, saftiga bullar, potatissallad och sallader med skinka, majonäs och makaroner, piroger, exotiska frukter, ost, choklad med mera.

När alla till slut hade tagit vad de ville ha gick jag fram till bordet och tog mig en kopp kaffe och ett kex i övrigt var det  helt tomt på serveringsfaten. Arrangörerna hade köpt in mat så att det skulle räcka till betydligt fler än de 120 deltagarna, men deltagarna hade ändå lyckats att ta tabberas på all maten och de var väl värda att för en gång skull få äta sig riktigt mätta på festmat :)

Jag har bilder från tillfället men av respekt för dem som var med väljer jag att inte visa några av de bilderna utan kryddar mitt inlägg med en bild på den vackra utsikten från mitt sovrumsfönster :)

Barad-Dûr, Riga © Mikael Good, 2010

Dagens låt: No Shoes - John Lee Hooker

//Chasid

Inlagt 2010-11-29 19:43 | Läst 7589 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Orcherna verkar ha gått hem för dan. Till sina pengabingar kanske...
Svar från Chasid 2010-11-30 19:46
Orcherna har helt klart gått hem till sina pengabingar :) Men i morse var de tillbaka i tornet igen...
//Chasid