Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Det är svårt att inte beröras av den vackra svenska naturen!

Drake?
© Mikael Good. 

För ett halvår sedan fick jag ett uppmuntrande mail från en av landets ledanda naturfotografer. Han hade gått igenom min portfolio och gillade vad han såg. Han tyckte att jag skulle satsa på att försöka komma med i Naturfotograferna (N).  Jag har hållt på med naturfoto så länge som jag har fotograferat och har tidigare sålt mängder av naturfoton till magasin och almanackor. Mina första omslagsbilder var förövrigt naturfoton. Det är svårt att inte beröras av naturen när man som jag bor i Sverige och naturen alltid finns runt knuten, även om jag inte tar fullt så många naturbilder idag så brukar det ändå bli en hel del per år.

Trollens biotop?
© Mikael Good 

Trollens bostad?
© Mikael Good 

Idag brinner jag inte för naturfoto på samma sätt som tidigare, jag brinner för dokumentärfoto och möjligheten som jag fått att vara med och förändra andra människors livssituation. Även om dokumentärfoto är en svår genre så har jag lyckats långt över förväntan med att förmedla mina bilder och texter. Men jag ska kanske ta och lyssna på naturfotografens råd i framtiden och åter lägga mer tid och energi på naturfoto, jag har i vart fall ett stort miljöengagemang som jag vill förmedla genom mina naturbilder!

Skogstroll?
© Mikael Good 

Ent with Enting?
© Mikael Good 

Dagens låt är vald med ett enda syfte! Jag vet att minst en av mina läsare behöver höra den här låten, klicka på den och lyssna noga på texten!

Dagens låt: Don´t Give Up - Peter Gabriel & Kate Bush 

//Chasid

Inlagt 2011-02-14 10:02 | Läst 8609 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Du är bestämt en av dem som håller på att ge naturfoto en lite annan eller vidare innebörd än man vanligen förknippar med begreppet. Det är intressant. Vad jag annars tycker om det är jag inte riktigt på det klara med. Men jag har blandade känslor inför andra på samma spår. Erkänner gärna att det är jag själv som kanske är lite konservativ och trångsynt.
Svar från Chasid 2011-02-15 09:43
Tack för din kommentar Ernst!
Som vanligt när jag fotografera så försöker jag hitta min egen metod och utryckssätt för att kunna förmedla mina tankar, känslor och mitt engagemang för naturen. Men det händer även att jag tar en del klassiska naturfoton, tidigare har jag sålt klassiska naturfoton till almanacksförlag, kommuner och tidningar.
//Chasid