Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Det giriga marknadsmonstret dansar efter vår pipa

Ett bra sätt att göra motstånd mot överkonsumtionen och utarmningen av jordens resurser är att sluta jaga efter de billigaste varorna och istället köpa varor från företag där de anställda får skäligt betalt, har en bra arbetsmiljö och bra arbetsförhållanden.

Det är lätt att skylla på marknaden och det ekonomiska systemet, men vi får aldrig glömma att det är vår efterfrågan som styr tillgången på varor. Det giriga marknadsmonstret dansar faktiskt efter vår pipa och om vi börjar att efterfråga varor som är tillverkade på ett bra och miljövänligt sätt kommer marknaden snabbt att anpassa sig efter våra önskemål och de som tillverkar varorna kommer att få drägliga arbetsförhållanden.

 

Jag är långt i från perfekt och ofta hamnar de billigaste varorna i min varukorg... Men jag handlar många kapitalvaror begagnat och det mår både miljön och min plånbok bra av!


Fönstermålning © Mikael Good, 2008


Fönstermålning © Mikael Good, 2008


Perrong © Mikael Good, 1995


En begagnad kapitalvara av god kvalitet © Mikael Good, 2010 

 

Dagens låt: Ghetto Defendant - The Clash

 

//Chasid

Inlagt 2011-04-05 09:41 | Läst 5219 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Du har absolut rätt, det är efterfrågan som styr marknaden. Mot detta invänder en del att vi är hjälplösa offer för marknadsföring. Men jag säger: ingen jäkla annonsering kan ta ifrån mig vare sig möjlighet eller ansvar för att välja.
Svar från Chasid 2011-04-06 10:35
Efterfrågan det är vi och tillgång det är marknaden. Det är alltid våra egna val som styr marknaden. Att många företag flyttar produktionen från Sverige beror på att konsumenterna (vi) efterfrågar allt billigare och billigare produkter...
//Chasid