Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Scoopen som hade kunnat föra mig till toppen

Jag vet inte riktigt vad det är som gör det men personer i chefspositioner och politiker säger ofta för mycket i mitt sällskap och jag har ramlat över en hel del intressanta uppgifter genom åren.

  En av mina före detta chefer delade frikostigt med sig av rena företagshemligheter till mig när jag ställde en rad ledande frågor till henne. Jag har inte gjort något åt dom uppgifterna och kommer inte att göra det heller, trots att det finns dom som mycket gärna skulle vilja ta del av uppgifterna. Hämdbegär är inte det som driver mig. Jag var bara nyfiken på hur långt jag kunde driva henne utan att hon fattade misstankar. Än idag har hon säkert inte förstått att hon delade med sig av uppgifter till mig som kunde (skulle) ha lett till att hon själv fick sparken. Det är vanligt att man får skriva på ett papper om tystnadsplikt när man får en anställning, det fick jag aldrig göra... Dom gångerna som jag har fått göra det har jag givetvis hållt tyst, att hålla ett löfte är en hederssak för mig.





  För ett par år sedan avslöjade en politiker för mig att landets valuta skulle devalveras för att få snurr på ekonomin efter landets ekonomiska kollaps. Efter en stund intresserade sig politikern för mig och frågade mig vad jag jobbar med? Jag svarade att jag jobbar som frilansande reporter. Politikern som trodde att jag var biståndsarbetare blev helt förskräckt och bad desperat mig att hålla tyst. Jag höll tyst trots att det hade varit politiskt sprängstoff vid det tillfället. I dag är uppgifterna inte längre något politiskt sprängstoff och därför kan jag skriva om det här och nu.



  Som ni säkert vet sedan tidigare så har jag inget eget  intresse av att synas i media, det är inte det som driver mig, jag vill att dom människorna som jag skriver om ska hamna i rampljuset och inte jag! De flesta intervjuer som jag själv har ställt upp på har inte handlat om mig själv utan om dom människorna som jag mött. Ni får gärna kalla mig för idealist för det är jag :)

  I många fall har jag inte gjort något åt dom intressanta uppgifterna som jag har fått ta del av och i andra fall har jag delat dom vidare till andra journalister utan några personliga krav på cred. Så sent som i förra veckan delade jag med mig av intressanta uppgifter som jag har fått ta del av genom en överhörning på gymmet. Men under samma tid har jag av respekt för individen valt att hålla inne med en del  smaskiga uppgifter som jag vet att media gärna hade gottat sig åt.



Personerna och artiklarna som illustrerar inlägget har inget med innehållet i inlägget att göra. Dom är med som en illustration för vad jag helst vill jobba med; Att lyfta fram vanliga kämpande människor som har en intressant historia att berätta. Scoop och sensationsjournalistik överlämnar jag med varm hand åt andra journalister att sköta. Det är kallt och ensamt på toppen och jag trivs mycket bättre nere i värmen bland dom minsta och svagaste i samhället.

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm



Dagens låt:
 Johnny Thunders and The Heartbreakers - One Track Mind

//Chasid

Ps: En del kanske undrar hur det gick med insamlingen till sommarlägren i Lettland? Det hölls tre sommaläger i Lettland i somras tack vare alla dom pengarna som samlades in bland annat tack vare mitt reportage om Sidinja och hennes familj. Sidinja är förövrigt ett fingerat namn, kvinnan i reportaget ville inte att jag skulle använda hennes riktiga namn och det var ett önskemål som jag givetvis respekterade.
 

Inlagt 2011-09-05 09:40 | Läst 5168 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?