Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Tjuvsamhället Mark III

Jag har tidigare skrivit om att jag gärna skulle vilja dokumentera nedmonteringen av folkhemmet och som arbetslös har jag faktiskt såpass bra personlig insyn i hur samhället kraftigt håller på att förändras i negativ riktning att jag skulle kunna göra det jobbet utifrån mitt eget perspektiv.

Som ni redan vet är jag en person som vill arbeta och göra rätt för mig. Men med tanke på hur systemet är uppbyggt är det nästintill omöjligt för mig att vara timanställd, deltidsarbeta eller att vara anställd av ett bemanningsföretag. Jag måste tyvärr komma upp i minst halvtid för att det ska löna sig att arbeta. Även om jag själv inte skulle göra det så börjar jag faktiskt mer och mer förstå alla arbetslösa och långtidssjukskrivna som väljer att jobba svart. Det tjuvsamhälle som politikerna har skapat har lett till att  förtroendet för dem är mycket lågt och det har tyvärr skapat en miljö där svartjobbare och skattesmitare frodas...


© Mikael Good, 2010

Läste att grekernas förtroende för sina politiker måste höjas och Grekland satsar hårt på att försöka lyfta landet ur krisen genom att försöka återskapa det förtroendet, det kommer att ta lång tid men ambitionen finns där. Samtidigt sjunker de svenska politikernas förtroende som en sten bland arbetslösa, utförsäkrade och sjukskrivna. Gör de inget för att stoppa den negativa spiralen kommer vi snart också att ha ett samhälle där medborgare smiter från skatten för sin egen överlevnads skull och det är en utveckling som egentligen skulle kunna hindras med väldigt enkla medel genom att göra det enkelt för arbetslösa att arbeta timmar eller deltid. Som det ser ut nu så biter regeringen sig själv i foten och det leder till att de missar en massa skatteintäkter. Men å andra sidan skulle väl de intäkterna bara gå till att sänka skatterna för alla dem som redan har mer än de behöver…


© Mikael Good, 2010

Så snart som någon börjar ifrågasätta systemet är det många som genast skriker kommunist eller socialist. Men jag står med mina fötter tryggt förankrade i den politiska mittfåran och förutom att jag är hjärtligt trött på regeringens urusla arbetsmarknadspolitik så är jag ordentligt trött på LO som kräver allt högre löner för sina medlemmar istället för att använda sin fackliga piska till att se till att fler arbetslösa får jobb. I nuläget kommer varje procentuell löneökning istället att leda till att fler förlorar sina jobb och är det någon som borde vara solidarisk med alla arbetslösa och aktivt arbeta för att de ska få jobb så är det just LO!

Nästa gång jag åker till Arbetsförmedlingen ska jag nog plocka med mig en kamera och ett anteckningsblock och börja samla ihop material till ett kommande insiderreportage från min egen vardag som arbetslös. Det är många som tycker att jag ska ge mig in i politiken men jag vägrar, min själ är helt enkelt  inte till salu!


© Mikael Good, 2010

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm



För att dagens låt inte ska misstolkas av någon läsare så har jag med en låt som handlar om den smarriga ryska efterrätten - Gogol Mogol :)

Dagens låt: Gogol Mogol - Amsterdam Klezmer Band

//Chasid

Inlagt 2011-09-08 15:04 | Läst 4001 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Man kan börja med att avskaffa LAS, så att företagen törs nyanställa istället för att ta in konsulter som de sen sparkar ut så fort de inte behövs. Sossetänket har alltså minskat tryggheten, inte ökat den.

Sen kan man ju sluta ta hit horder med analfabeter som måste försörjas med skattepengar som du och andra arbetslösa borde ha i första hand. "Arbetskraftsinvandring" försöker man kalla det, till råga på allt. Nationellt självmord, skulle jag säga.
Svar från Chasid 2011-09-08 18:59
Nackdelen med att avskaffa LAS är att vi då kan komma i en situation där företag sparkar alla obekväma anställda såsom småbarnsföräldrar, långtidssjukskrivna, föräldralediga, studielediga med mera. Jag gillar vare sig sosse- eller moderattänk jag vill ha något mitt emellan!

På tal om något helt annat så ramlade jag precis över ett spännande industriområde när grabben och jag var ute på promenad. Om jag får tid till det lägger jag upp lite bilder i bloggen.
//Chasid