Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag vill bli nästa stadsdirektör i Jönköping

Det finns de som tror att min ansökan till tjänsten som stadsdirektör i Jönköping inte är något annat än ett stort skämt. Till er som tror att jag skämtar vill jag säga att jag aldrig söker ett arbete på skoj. Jag söker de arbetena som jag vet att jag kan bemästra oavsett om det gäller så vitt skilda arbeten som fotojournalist eller som stadsdirektör i Jönköping.

Faktum är att jag inte skulle ha något emot att få leda, utveckla och samordna verksamheten i Jönköpings kommun och jag har en del nya och fräscha idéer som jag skulle föra med mig in i det arbetet. Jag skulle bland annat arbeta hårt på att lyfta fram varje enskild individ i den kommunala organisationen och bygga upp en trygg vi-känsla i arbetet där alla anställda i kommunen får göra sina röster hörda och där varje röst väger lika mycket oavsett tjänst. Allt för att kommunen ska kunna utvecklas till en plats som sprudlar av liv och aktivitet, där skrattet och glädjen alltid ligger nära till hands, där höga kommuntjänstemän och arbetare ska kunna arbeta sida vid sida mot det gemensamma målet som är en kommun där invånarna stormtrivs och många står på kö för att flytta in.

Som inskriven i jobb- och utvecklingsgarantin har jag även rätt till jobbskatteavdrag vilket innebär att kommunen har rätt till ett avdrag på närmare 50 procent av den totala lönekostnaden och på så vis skulle de få pengar över till annat. Kommunen skulle även kunna välja att prova på mig som stadsdirektör helt gratis genom en praktikplats i en eller två månader och på så vis slippa att köpa grisen i säcken.


Rådhuset i Jönköping, min nya arbetsplats?

Klicka på följande länk om du vill läsa en kort presentation av mig och se vad jag arbetat med tidigare: http://www.linkedin.com/pub/mikael-good/51/a75/689

Text och foto: © Mikael Good, all rights reserved.

Inlagt 2012-08-23 09:27 | Läst 10296 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Mikael!
I kommunernas högsta regioner är det vassa armbågar och kluven tunga som gäller. In med fler empatiska ärliga tjänstemän, ut med psykopatiska räknenissar. Dessvärre är du överkvalificerad enligt mitt sätt att se det.
Jag skulle i stället vilja se dig jobba ihop med Göran Greider på Norrländska socialdemokraten.
Mvh Björn
Svar från Chasid 2012-08-23 11:19
Tack för din kommentar Björn :)
Om jag får tjänsten är det slut med allt vad vassa armbågar och lögner heter. Jag kommer i så fall att bygga upp en bra lagkänsla där alla av kommunens drygt 10.000 anställda har rätt att säga sitt och jag kommer att verka för en aktiv kommunikation med kommuninvånarna genom exempelvis sociala medier. För att på så sätt skapa en levande kommun där alla känner sig delaktiga och sedda.
/Mikael Good
Mikael, varför har du raderat hela ditt blogginlägg om bötern?
Svar från Chasid 2012-09-04 09:32
Tack för din kommentar Mattias :)
I och med att texten redan hade fyllt sitt syfte och debatten började spåra ur så tog jag bort den.
/Mikael Good