Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Att falla mellan stolarna



Det gäller att läsa det finstilta innan man lägger ned allt för mycket arbete på något. Jag har jobbat en del på att vässa till mitt bildreportage från Sinaiberget i Egypten som jag gjorde förra året. Anledningen är att jag planerade att tävla med reportaget i årets upplaga av Leica Oskar Barnack Award.

När jag läste tävlingsreglerna tidigare under dagen kom jag fram till att Sinai-reportaget inte uppfyller kraven för tävlingen. Därför skulle reportaget riskera att bli diskvalificerat om och när det blev upptäckt. Lätt motvilligt har jag bestämt mig för att inte chansa. Istället så väljer jag att tävla med ett färgreportage från den svenska landsbygden som uppfyller alla kriterierna för tävlingen.

Jag kommer givetvis att jobba vidare med Sinai-reportaget och förhoppningsvis kommer det att ges en möjlighet att nå en lite större publik under våren.

Text och foto: © Mikael Good, 2012. All Rights Reserved.

Inlagt 2013-02-18 16:18 | Läst 10219 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket bra bild med snyggt ljus och fin gråskala!
Mikael Good 2013-02-18 18:33
Tack för din kommentar Wolfgang :)
Rätt använd går det att få ut bilder med riktigt snygg gråsskala ur M8:ans lätt antika sensor, det är en av anledningarna till att jag föredrar att använda den kameran framför nyare och "bättre" kameror.
/Mikael Good