Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Carl Zeiss Sonnar T* 180mm f/2.8 AE (C/Y) Made in West Germany!

Detta extremt ovanliga objektiv finns nu till salu, fattningen är Contax/Yashica men det går även utmärkt att använda objektivet på både Canon och Olympus med adapter. Jag tror främst att objektivet är en riktig godbit för de Kenner und Könner som uppskattar tyskt glas av allra högsta klass:

20090822 Objektivet, adaptern och konvertern är sålda











För er som väntar på ett riktigt inlägg från mig kan jag förtälja att ett sådant är starkt på gång, jag måste bara kontrollera mina källor något mera innan jag kan publicera inlägget!

Dagens låt:
Fugazi - Marillion

//Chasid

Inlagt 2009-08-19 13:26 | Läst 11277 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Verkar klurig att plåta sport med.. ;)
Svar från Chasid 2009-08-20 08:56
Jag tror att sportfotograferna har blivit lite latare, det är lite mer sport att veva in skärpan själv :)
Den ursprungliga Olympia Sonnaren funkade utmärkt att fota sport med även om den satt på en Contax med mätsökare :)
//Chasid
Hehe. Jag hade en ca ett årig Marillion-period när jag 14, 15 ungefär. Minns att jag fick låna ett kassettband av en äldre kille när jag hade sommarjobb! :)
Svar från Chasid 2009-08-20 10:54
Jag har en hel massa LP-skivor och Maxi-singlar med Marillion från tiden då det begav sig, men när de bytte sångare tog mitt intresse för Marillion slut.
//Chasid
Mikael: Jag pratade med Håkan Lindgren, DN-fotograf på 80-90-talet. Han var specialiserad på sportfoto och var en jäkel på att följa spelare med manuell fokus. Han märkte att han han tappade stinget om han inte plåtat sport på en vecka...

Sen när Eos-kamerorna kom med sin snabba autofokus tyckte han inte det var kul. Då var hans konkurrensfördel bortsopad.
Svar från Chasid 2009-08-20 10:52
Ja det var allt lite mer sport över sportfotandet förr, sportfoto krävde sin man eller kvinna, idag behövs tyvärr inte riktigt samma kunskap längre. Precis som du skriver så krävdes det att sportfotograferna tränade mycket på fokuseringen för att hinna med i svängarna! Jag är imponerad av hur de hann med om man ser till de förutsättningarna som de hade!

Jag har inte fotat sport med Sonnaret utan använde det främst för att plocka ut detaljer vid stads- och landskapsfoto. Hade jag fotat sport skulle jag också kört med ett snabbt autofokusobjektiv eller två!
//Chasid