"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Håll fast vid dina drömmar!

Jag har alltid beundrat Sebastio Salgados och Josef Koudelkas foton och jag närde en önskan om att någon gång få ge mig ut på en reportageresa. I december 2004 fick jag äntligen den möjligheten då jag fick ett erbjudande att följa med på en reportageresa till Mittens rike (Kina).

Fotona från reportageresan till Mittens rike blev mycket uppskattade av uppdragsgivarna och de bidrog till att insamlingsmålen uppfylldes med råge för de olika projekten och skolorna som besöktes runt om i Kina. Speciellt roligt är alla de mail som jag har fått från etablerade reportagefotografer runt om i världen som berömt mitt arbete, gett mig tips och sporrat mig att fortsätta, det är sånt som värmer i det regntunga höstmörkret!

Det här med reportageresor har gett mig blodad tand och jag skissar redan på planer för framtiden om vad jag ska ge mig ut och dokumentera när barnen är lite större och ekonomin tillåter. Än så länge drar jag in tillräckligt med pengar på mitt fotande för att finansiera all den utrustning som jag behöver, nästa steg blir att dra in pengar så att det täcker kostnaderna för resor, uppehälle och eventuella inkomstbortfall.

Jag tror att det är viktigt att hålla fast vid sina drömmar! Under tjugo års tid längtade jag ut på fältet och helt plötsligt så var jag där!



Bay Mir Bistu Sheyn. 
De Yaku, QingHai december 2004. Analog kamera, filmkorn är snyggt!

Här finns några fler av mina reportagefoton för den som är intresserad:
http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=66783
http://www.chasid.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=155515
http://www.chasid.fotosidan.se/viewpf.htm?pfID=188148

Dagens låt: Hold On Thight To Your Dreams - ELO (Guilty pleasure)

//Chasid

Postat 2008-09-09 09:07 | Läst 6715 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

I väntan på Photokina...

...sitter vi här i tryggheten och väntar nyfiket på vilka nya fina kameror och objektiv som vi ska spendera vårt överflöd på. Samtidigt som nästan en miljon människor på Haiti har förlorat allt vad de äger pga att de drabbats av fyra orkaner under två veckor. Jag har i alla fall försökt döva mitt västerländska samvete något genom att skänka 500 kr till de som drabbats av katastroferna.

Läs mer om situationen på Haiti och om hur du kan hjälpa de drabbade Haitierna här: http://www.hoppetsstjarna.se/portal/page?_pageid=97,935869&_dad=portal&_schema=PORTAL



Dagens låt:
Tupelo - John Lee Hooker

Klicka på låten och lyssna på låten, det är en av de starkaste låtarna som gjorts och den speglar den känslan som människorna på Haiti känner just nu.

//Chasid
Postat 2008-09-04 14:19 | Läst 3960 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Är du på jakt efter ett vidvinkelobjektiv av yppersta klass?

Då har jag vad du söker!

Carl Zeiss Distagon T* 28/2.8 MM inkl. DSLReXchange adapter
Ett utmärkt vidvinkelobjektiv för den som vill ha det absolut bästa till sin digitala EOS fullformatare. DSLReXchange adaptern som är av yppersta kvalitet till skillnad från billigare C/Y-EOS adaptrar är speciellt avpassad just för CZ T* 28/2.8 MM. Objektivet är i mycket bra skick fritt från damm och repor, men det finns ett litet märke på den främre metallringen (syns på fotot). Objektivet tillverkades i mitten av 90-talet och fungerar utmärkt på kameror i 1Ds serien och på 5D, vilket inte alla av de tidigare varianterna gör utan modifiering. Objektivet fungerar givetvis utmärkt på Contax och Yashica systemkameror.

För den som undrar så säljer jag objektivet för att jag har två stycken CZ 28'or och jag har tyvärr bara plats för ett av dem.

Läs mer om objektivet på: http://slrlensreview.com/content/view/370/93/

Objektivet är sålt!







Kolla gärna mina andra annonser:
Carl Zeiss Mutar T* I 2X AE för C/Y eller EOS - Behålld
Tokina ATX-PRO 17/3.5 AF för Canon EF - SÅLD

Dagens låt: London Calling - The Clash (Kolla sättningen i videon!)

//Chasid
Postat 2008-09-02 11:16 | Läst 5205 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Är du en vinnare?

Nu är min bloggtävling över för denna gången och jag har två lyckliga vinnare att gratulera! Susanne Andersson svarade rätt på alla fem frågorna och Jimmie Sonelius svarade rätt på tre av frågorna. Jag framför härmed mina varma gratulationer till vinnarna!

Frågorna finns här: http://www.fotosidan.se/blogs/chasid/20403.htm

Rätt svar i tävlingen är:
1. Canon EOS 50D presenteras på onsdag!
2. Sima SF 100. Mitt favoritobjektiv har inte någon röd ring!
3. 8 februari 2008 En liten pojke har blivit född!
4. Marcia
5. Se fotot här under:



Det är mycket som har ändrats om på fotoapparaten men det största kirurgiska ingreppet är bytet av bajonett. Den uppmärksamme läsaren kan säkert se vad det är för bajonett som jag monterat på kameran i photoshop. Fotot är inte tagen enligt Dogmaprincipen utan är kraftfullt manipulerad i Photoshop.

Vi får se om jag fortsätter med tävlingar i min blogg, intresset för den här bloggtävlingen var tyvärr ganska så svalt och jag har fortfarande kvar en ljusmätare samt tre tröstpriser iform av fotoböcker av fotograferna Sune Jonsson, Henry B Goodwin och Lars Tunbjörk... Men skulle någon kameratillverkare eller bokförlag vilja sponsra nästa tävling för en bloggare som har haft nästan 150.000 besök i sin blogg sedan starten i februari 2007, varav lite mer än 100.000 är unika besökare så kanske jag ändrar mig!

Än en gång ett stort grattis till Susanne och Jimmie. Jag postar paketen till er imorgon!

Dagens låt:
Step On - Happy Mondays

//Chasid
Postat 2008-09-01 08:48 | Läst 5186 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera