Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Påskkärringen vann en Lumix GF1 åt sin pappa :)



Det var påsktema på dagiset och Marcia hade klätt ut sig till påskkärring. Med denna bilden på min dotter vann jag den södra delen av Panasonic Lumix GF1 Tour trots att jag glömt att skärpa bilden innan jag skickade in den! Jag hade kameran i knappt två dagar och hann väl i ärlighetens namn inte ta så många bilder med den då jag jobbade mot en deadline under tiden som Lumixen var på hembesök. Men jag hann ändå ta några bilder på mina barn under deras lek och en av de bilderna blev verkligen lönsam :)

Trots att kameran har några brister i handhavandet så gav Panasonic Lumix GF1 mig ändå ett visst mått av habegär! Lumix GF1 är helt klart den bästa kompakta och fickvänliga digitalkameran som jag har prövat och bildresultatet är mycket bra även under svåra ljusförhållanden. Men trots habegäret så låg den långt utanför min kompaktkamerabudget. Desto bättre känns det nu när jag har vunnit en Lumix GF1 :)

Nu är jag på jakt efter en extern sökare till Panasonicen, jag är lite konservativ och vill gärna ha en optisk sökare att titta genom och jag tror att Olympus 35 mm sökare även funkar fin fint på Lumix GF1!

Till sist vill jag rikta ett stort och varmt tack till alla er som röstade på min bild i tävlingen som gjorde att jag vann den södra delen trots tuff konkurrens :)

PS: Nu är det snart bara två veckor kvar till utställningen Greetings from Latvia i Ö-vik och vernissagetiden är ändrad till klockan 16.30. Jag kommer själv att finnas på plats den 17/5 mellan klockan 16.30 - 19.00 och eventuellt en stund den 18/5.



Dagens låt: Looking for a Kiss - New York Dolls

//Chasid

Inlagt 2010-04-30 18:37 | Läst 11552 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Grattis till fin bild! Vad gäller sökare så är Leica 36mm något av en dröm (men dyr!!). Voigtländer har en 40mm som borde passa. Själv använder jag Voigtländer 28mm sökare och vet ungefär var bildgränserna går.
Se upp bara när du skaffar sökare så att den inte hindrar blixten att poppa upp.
Hälsningar/Jan Eric
Svar från Chasid 2010-04-30 18:51
Blixt? Lumixen ska användas i befintligt ljus :) Bilden jag vann med är tagen på 800 ASA och bländare 2,0.
Nackdelen med Leicas och Voigtländers sökare är att de inte stämmer med 4/3 formatet. Jag testade med en 38 mm Yashica sökare när jag hade kameran men den stämde bara lite si så där.
//Chasid
Gratulerar så mycket. Bilden på Marcia är verkligen fin.
Svar från Chasid 2010-05-01 09:20
Tack så mycket!
//Chasid
Grattis!
Speciellt efter att ha följt inläggen i din blogg senaste tiden så känns det extra roligt att du vann. Nu ser vi fram emot nya, gripande, dokumemtärbilder, kanske GF1:an tillför något?
Jag funderar även på sökaren, hittar ingen Panasonic - konstigt nog. Men Voigtländer har ju en 40mm, även Ricoh hade en(en mycket kort period innan GR-D III kom).
Mvh
/johan e
Svar från Chasid 2010-05-01 09:26
Tack så mycket och grattis själv! GF1:an kommer definitivt att få hänga med på nästa reportageresa! Olympus sökare är ganska så bra och den kostar bara 1295 kronor ny. Såvitt jag förstår så är den inte ivägen för den inbyggda blixten. Panasonic har tyvärr bara en elektronisk sökare att tillgå...
//Chasid
Vilket fint korn i bakgrunden (grovt) som ramar in ansiktet så bra.
?? hur fick du till det??
Svar från Chasid 2010-05-01 09:29
GF1:an brusar rätt så rejält i skuggpartier över 800 ASA det är nog det som ställt till det men jag tycker att det är ett snygg filmlikt brus som inte stör utan istället tillför något till bilden. Bruset har även förstärkts något efter att jag skärpte upp bilden.
//Chasid
Grattis till ett välförtjänt pris!
Svar från Chasid 2010-05-01 09:29
Tack så mycket!
//Chasid
Grattis!
/Bengt
Svar från Chasid 2010-05-01 10:48
Tack så mycket!
//Chasid
Grattis!
Olympussökaren är ivägen för blixten men stämmer bra,,, nästan perfekt. Blixten är inget bekymmer för mig eftersom jag aldrig använder den.
Svar från Chasid 2010-05-01 16:44
Tack så mycket Jonas! Det lutar åt att jag investerar i en Olympussökare och skulle jag behöva blixten någongång så är det bara att plocka bort sökaren.
//Chasid
Grattis till din vinst!!! Och glöm inte att dela den med din påskkärring!! De har fantastiskt öppna ögon och bildsinnen i den åldern, har jag lärt mig av min "påskkärring". Än en gång grattis!! /Peter-L
Svar från Chasid 2010-05-03 12:06
Tack Peter! Jag har lovat henne att vi ska köpa en familjepizza på fredag och sedan skall Marcia och lillebror få varsin klubba! Men hon är lite för liten för att hantera en kamera själv ännu, den skulle tyvärr snart gå sönder, men om något år så!
//Chasid
GRATTIS. Va' kul. Bilden är ju helskön, hon ser riktigt full i sjutton ut.
Ser fram emot att se nå'ra mer bilder tagna med Lumixen.
//Kurre
Svar från Chasid 2010-05-03 12:07
Tack så mycket Kurt! Det kommer mera så snart som jag har fått hem den :)
//Chasid
Det var väl kul att just du fick vinna kameran! Hur går det förresten med jobbsökandet? Har det löst sig?

Urban
Svar från Chasid 2010-05-03 20:17
Tack så mycket Örjan! Det har varit en del intervjuer men tyvärr inget napp hittills. Men samtidigt har det varit bra att få uppleva baksidan av alliansens politik på nära håll!
//Chasid
Gratulerar till en bra bild, och den användbara vinsten också.

Tomas
Svar från Chasid 2010-05-05 18:59
Tack så mycket Tomas! Det kommer att bli lite mindre att släpa runt på och mer utrymme för spontanitet och lekfullhet med GF1´an! Förhoppningsvis så får jag hem den innan helgen.
//Chasid