I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Forsakar i vinterskrud

Tidigare, innan snön kom, besökte jag Hallmölla, ett av Skånes två någotsånär betydande vattenfall. Det andra, Forsakar ligger även det på ostsidan, lite längre norrut, vid Degeberga. Nu hade det dock blivit vinter och naturen var insvept i ett fint snötäcke, fast den här dagen hade mildvädret kommit och snösmältningen hade påbörjats.

Det är mycket vanligt att man får syn på strömstare här, och jag fick chansen att ta lite bilder. Den var ganska skygg, så det blev inga direkta artporträtt. Fast fåglar i miljö är ju också trevligt! De bilderna är beskurna en del.

Det blev mycket svartvitt den här gången. Dagen bjöd på ganska tråkigt och grått ljus, så jag tyckte det var det som passade bäst i många fall.

Någon bild som sticker ut?

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Nedre fallet.

#7

#8

Har den rackabajsaren bajsat?

#9

Inlagt 2014-03-01 10:24 | Läst 3784 ggr. | Permalink
Fina bilder, Bjarne!
Nr 5 och 6 blir dagens favvisar!
/Niklas
Svar från Bjarne 2014-03-01 16:54
Tack så mycket Niklas! Kul att höra vilka du gillar bäst.
Hälsningar
Bjarne
Vackra bilder allihopa. Kul att se Forsakar i vinterskrud! Bild 2+5+6 plus sista. Sista för den fina färgen på korset.
Svar från Bjarne 2014-03-01 16:55
Tack för kommentaren Annelie! Oj så många favvisar, kul!
Ha en bra lördagkväll!
Bjarne
Vackert Bjarne! =)
Ha det så gott!
Svar från Bjarne 2014-03-01 16:55
Tack så mycket Heléne! Kul att höra från dig igen.
Ha det bra!
Bjarne
Forsakar är fint, o jag vet att det är svårt att få till nåt riktigt bra i den miljön på vintern, man försöker hitta en massa former som passar ihop, oftast blir det för många bildelement att foga samman. om man vill ha en bild som inte bara avbildar, utan talar för sig själv. Jag fastnar nog för den första, men jag hade nog försökt förenkla den lite mer, o koncentrerat mig på dom sköna formerna i mitten på bilden. Hälsn, o ha det gott, LO
Svar från Bjarne 2014-03-02 09:28
Tack för en ärlig kommentar, LO!
Ha en bra söndag!
Bjarne
Hej Bjarne! Det är ett tag sedan snön låg på marken och när man ser dina bilder är det uppenbart att lite snö verkligen är att föredra framför det trista gråbrunbeige gräset vi har att förlusta oss med. Men visst finns djupgrön mossa och ärggröna alger, men det slår inte uppfriskande gnistrande vit.
Första bilen har härliga kontraster men träd stammarna i bakgrunden utgör trots den omättade färgen en färgklick i bilden.
Fjärde bilden har fina diagonaler och en intressant triangelformad snöklädd sten(?).
Vattenfallet i sjätte bilden känner jag igen! Uppfriskande isigt alternativ till de vår- och sommarbilder av vattenfallet som de allra flesta tar. Du har fått ett bra djup i bilden.
Av de två strömstarebilderna håller jag nummer åtta något före sjuan. Detta oavsett om rackaren har uträttat sina behov eller inte.. Han sitter fint ned blicken riktad mot den lilla grenen i bildkanten (som inte stör mig!). Att fågelns blick är riktad åt vänster ger en extra krydda. Kanske hade bilden lyft ytterligare lite med lite beskärning i högerkanten för att få fågeln lite längre ifrån bildcentrum. Men då försvinner det intressanta svarta hålet i nederkanten. Blir nu ambivalent...
Sista bilden har ett skönt linjespel skapat av de fallna trädstammarna och den snöklädda lilla stenmuren. Sedan kan vi förstås diskutera huruvida boklöven i högerkanten tillför bilden en balans eller stör bildintrycket! Efter lite övervägande fastnar jag för att löven är ett plus för bilden!

Favoriten blir strömstaren i bild åtta, på andra plats sätter jag sista bilden! Dvs. avslutningen på din bildsvit regerade i mina ögon! Ha en go' söndag! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-03-02 11:18
Tack så mycket Ulf! Jag kan inte svara på vad som ligger under snön i bild fyra. Det kan vara en sten, eller mycket väl en stubbe. Den här gången fick instickande grenar godkänt! Jag funderade själv på grenarna med boklöv i sista bilden, men tyckte det var bättre att ha dem med än att beskära. Det hade förstört för mycket av resten av bilden.
Ha en riktigt bra avslutning på helgen!
Bjarne