I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

När ljuset falnar vid klipporna

När kompisen Håkan och jag hade en fotohelg i mitten av juni, så tillbringade vi lördagkvällen vid Hovs Hallar, ja efter en god pizza i Torekov, så vi klarade av strapatserna. Nåja, så besvärligt var det inte! Här följer några bilder från kvällen på temat klippor.

#1
 

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2014-07-01 20:10 | Läst 1691 ggr. | Permalink
Första och sista bilden sticker ut tycker jag, men de är alla väldigt fina. Det här är en plats som jag väldigt gärna skulle besöka men det är lite väl långt.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2014-07-06 10:09
Tack så mycket Lena! Hoppas det blir tillfälle till ett besök någon gång.
Hälsningar, Bjarne
Det var nog bra att bilderna blev tagna efter pizzan så kvällsljuset hann in infinna sig. I sådana här miljöer är ljuset ganska viktigt. Bilder som jag tycker blev mycket bra tack vare det.
Sten
Svar från Bjarne 2014-07-06 10:10
Tack för det Sten! Jo, vi kom nog dit i rättan tid. Kul att du gillar bilderna!
Hälsningar, Bjarne
Vilka härliga naturbilder och ljuset är verkligen skönt mot klipporna!
Svar från Bjarne 2014-07-06 10:11
Tack så mycket Danne! Ljuset var verkligen härligt.
Hälsningar, Bjarne
Hovs Hallar är så fint, speciellt om man söker sig dit när det stormar på höstkanten. Riktigt fina bilder är det! Må gott, LO
Svar från Bjarne 2014-07-06 10:11
Tack så mycket för den kommentaren, LO! Kanske blir det höstbesök också, vi får se!
Ha det bra!
Bjarne
Du är en "klippa" Bjarne på fotografera och leverera fina bilder! Hälsningar Sören
Svar från Bjarne 2014-07-06 10:12
Tack för den vitsiga och vänliga kommentaren!
Hälsningar, Bjarne
Go' kväll Bjarne! Hovs hallar är en underbar plats där klippornas färg verkligen träder fram i kvällsljuset. Det är lite förvånande att du inleder med din obligatoriska svartvita bild, men man ska ju överraska sina läsare! I den kontrastrika första bilden har du trollat fram de intressanta rörelserna i vågskummet - en massa korta ljusa streck som ser ut som trådarna i spunnet socker.
I bild två har du i stället trollat fram de färger som erbjudas på denna plats. De tre partierna med olika form, strukturer och färg skapar tillsammans med den vackert blå himmeln en fin helhet.
De intrikata mönstren i klipporna kommer förtjänstfullt fram i den tredje bilden där de "döda" stenarna kompletteras med liv i form av trift(?) på några ställen i bilden.
Den fjärde bilden ser tvådimensionell ut, men det finns en förgrund men den är inte så tydlig. Bilden blir lite mystisk, vet inte om den faller mig i smaken eller inte.
Vilken gyllene färg som solstrålarna ger på klippan! Övriga färger är dova och dunkla. Vattnet är tämligen utsmetat, böljar fram. Graden av "smetighet" känns inte klockren, kanske skulle det vara lite mer, kanske hade det fungerat bättre med lite mer rörelse i vattnet. Men det är svårt att vara tvärsäker på detta utan att se eventuella alternativ!
I den sjätte bilden har solen nästan helt försvunnit. Även i denna bild kan man förstås diskutera graden av smetighet! Du har valt någon slags trekvartssmetighet (det kanske inte gick att få mer "smet" av vattnet på grund av kraftiga vågor?), som jag inte är överens med dig om. Detta brukar vara ett av våra trätoämnen, så vi har en del nytt bränsle i den diskussionen när vi ses till veck!
Favorit? Ja, det blir nr 5, trots mina funderingar kring vattenstrukturen men det guldfärgade ljuset på klippan är oemotståndligt!
Allt gott! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-07-06 10:17
Hej Ulf! En givande kommentar igen. Slutartiden/smetigheten är alltid en avvägning, och jag funderar varje gång på vad som är lagom. Ibland kan det vara bra att frysa "splashet" helt och ibland rejäl suddighet. Jag hade inte 10-stegs gråfiltret med, så riktigt utsmetat var inte möjligt. Får komma ihåg att packa det till Utlängan! Intressant med valet av favorit. Jag är själv osäker på vilken jag gillar bäst. Det kan vara någon av 3,4 och 6 också.
Ha en fortsatt bra helg!
Bjarne