I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Mer Skäralid

Tillbaka till den 26 oktober när jag hade en heldag med kameran och kompisarna Håkan och Ulf i Skäralid. Det är alltid svårt att veta vilka bilder jag skall välja. Å ena sidan vill jag visa "allt" vi såg och fotade som blev någorlunda bra. Å andra sidan skall det bli njutbart för den som inte var med och en bra helhet. Lite balansgång får det bli. Här kommer i alla fall mitt urval av Skäralid del 2!

Nu har Ulfs bilder från dagen börjat komma online också på hans blogg Ulfs Fotodagar. Kolla gärna in och kommentera de fina bilderna också!

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

 

Inlagt 2014-11-10 16:23 | Läst 2512 ggr. | Permalink
Riktigt fin serie! Skäralid är ett smultronställe! Må gott, LO
Svar från Bjarne 2014-11-11 10:07
Tack LO! Du har helt rätt i det.
Ha det bra!
Bjarne
De där ljusa krispiga bilderna med mycket ljus, färg, kontrast och skärpa kan man ju inte annat än njuta av. De är så intensiva och påtagliga. Snyggt!
Svar från Bjarne 2014-11-11 10:09
Tack för det Ingemar! Jag tycker hösten är en härlig fototid.
Hälsningar, Bjarne
Det där med att välja (bort) är svårt. Med så fina motiv som Söderåsen bjuder, blir det lätt många bilder. Bra att dela upp dem på två inlägg. Fina bilder även här men favoriten fanns i del 1. Såg den framför mig, när jag själv skulle fotografera vid en liknande bäckravin i helgen men kunde inte alls få till det så bra som du.
Eva
Svar från Bjarne 2014-11-11 10:10
Tack för kommentaren Eva! Kul att min bild kunde vara inspiration. Du har många inspirerande bilder själv!
Hälsningar, Bjarne
Strålande bilder! Gillar särskilt nr 4 med fin balans och djup. Mvh Thomas
Svar från Bjarne 2014-11-11 10:11
Tack för det Thomas! Kul att höra vilken bild som gillas bäst.
Hälsningar, Bjarne
Alltid svårt när man kommer hem med säcken full av bilder.
Blir gärna lite trolska bilder från Skäralid.

Läckra bilder allihop :-)
.
Svar från Bjarne 2014-11-11 10:11
Tack så mycket för kommentaren Harald!
Hälsningar, Bjarne
Så vackra bilder! Har varit i bokskogarna i Skäralid och på Söderåsen ett par gånger. Oförglömligt!
Ha det gott, Bjarne!
/Niklas
Svar från Bjarne 2014-11-11 10:12
Tack så mycket Niklas! Välkommen tillbaka när tillfälle ges. Förresten har alla delar av landet (och världen) sin tjusning.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne! Njuter av dina bilder och drömmer mig i det rådande gråvädret tillbaka till den trevliga och fina fotoutflykten med dig och Håkan!
Första bilden har de tre färgerna som dominerade stort i Söderåsen. Detta tillsammans med de linjer och mönster som de liggande stammarna, stenar och de gulklädda träden bilder gör bilden klart njutbar.
Än mer njutbar är bild två! Härlig skir (är det möjligt att använda detta ord om hösten?) höstkänsla med ännu en gång ett lyckat perspektiv ovanifrån. Fint med de kraftiga avskalade stammarna i högerkanten. Lite oväntat att du tar/gör en liggande bild av detta motiv. Men fungerar för mig!
Bild tre har tre distinkta och ganska intressanta ytor som skapas av de liggande stammarna. Men för mig saknas något...
Bild fyra är fantastiskt fin! De lutande stammarna balanserar varandra perfekt, det finns en lite grövre stam, de gula löven dominerar fint i mellan- och bakgrund och förgrundens grunda bäck har mycket att titta på.
I femte bilden följer blicken vattnets färd, men lite oväntat försvinner farten i kanten på mittendelen av bilden. Vattnet i nedre delen ser för lugnt ut för mig - det hänger därmed inte ihop med rörelsen i den övre delen. De torra tunna grenarna/pinnarna pekar in mot stenen som dominerar i mitten och det finns en del att upptäcka där.
Den svartvita bilden är på sätt och vis ett skönt avbrott mot allt gult, rödbrunt och mossgrönt! Gillar verkligen bildidén! Du har lagt skärpan på droppen som sitter långt ut i vänsterkanten. Tyvärr tycker jag att vattendroppen längst till höger är i för mycket oskärpa för att balansera den först nämnda droppen.
Den avslutande bilden kan väl sägas vara typisk för miljön i ravinen!? Stockarna ligger snyggt i högerhörnet. Den lilla gröna stenmuren(?) skulle jag gärna ha sett mer av.
Dags för favoritval! Det blir nr 2, med bild 4 hack i häl!
Njut av resterande del av veckan! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-11-12 15:08
Tack så mycket för givande kommentarer Ulf! Det var en fin och trevlig dag och kul att vi har våra bildminnen kvar, och minnes-minnena också förstås! Bilderna är en del, men upplevelsen är lika viktig den.

Jag var tveksam om jag skulle ta med bild fem. Jag tycker själv att det är den svagaste av dem. Det är ingen riktig ordning i den. Kanske skulle jag gjort den högra droppen lite skarpare i bild sex, men inte helskarp. Det tror jag inte hade funkat.

Jag minns inte hur det stod till med sista bilden, om det fanns något till vänster som gjorde att jag inte ville ta med mer. Det hade ju kommit med mer uppe och/eller nere också, fast det kan man ju beskära. Visst hade det varit trevligt att se lite mer av stenmuren.

Jag är 100% enig med dig om favoritvalen. Tvåan är min egen favorit också tack vare att det blev ett skönt ljus i bilden. Det var inte direkt solljus, men näst intill, så det har nog gett lite liv åt bilden. Det syns genom att det är en tendens till skugga bakom den stora stammen.

Ha det bra i veckan!
Bjarne