I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Blekingsk skärgårdshöst

I förra inlägget från Tjärö snöade jag in helt och håller på ormbunkar. Nu blir det lite mer blandade motiv, men sten och höstfärger går igen på något sätt i alla fall. Mina favoritmotiv kombinerade helt enkelt!

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2015-11-11 20:29 | Läst 2412 ggr. | Permalink
Underbara färger!
Hälsningar//GöranR
Svar från Bjarne 2015-11-12 18:47
Tack för kommentaren Göran!
Hälsningar Bjarne
Hösten är verkligen fin, precis som dina bilder visar!/ björn T
Svar från Bjarne 2015-11-12 18:47
Tack så mycket för det Björn!
Hälsningar, Bjarne
Fina höstbilder!
Svar från Bjarne 2015-11-12 18:48
Tack Lars!
Hälsningar, Bjarne
Underbart vacker natur och härliga höstfärger och sköna utsnitt, bra! Må fint, LO
Svar från Bjarne 2015-11-12 18:48
Tack så mycket för kommentaren LO!
Må väl!
Bjarne
Naturbilder med härliga mustiga höstfärger!
Svar från Bjarne 2015-11-12 18:48
Tack så mycket för det Danne!
Hälsningar, Bjarne
En samling fina bilder även nu, fina mättade färger och fin natur.
God dagens Bjarne! En samling bilder som mycket tydligt signalerar höst. I dag lär det inte vara några löv kvar på dessa träd efter förra helgens blåst.
Första bilden har en diagonal bestående av stenar och den maffiga eken (antar jag det är). Diagonalen skulle nog ha blivit än mer tydlig vid en beskärning av bilderna från vardera kanten, men bilden fungerar bra ändå.
Oj vilket kompakt gult lövverk i tvåan! Stenen är mycket välgörande och även vassen bidrar väsentligt till bildens uttryck genom sina rena ytor och former.
Stensamlingen i trean känner jag igen från mina besök på Tjärö. Du har komponerat väl, inte minst gräsytan som drar in i stensamlingen, och pekar vidare på buskarna bortom stenarna, är lyckad. Saknar emellertid stuns i himlen, på min skärm ser den blå färgen lite murrig ut.
Även i fyran finns en diagonal-/triangelverkan genom kompositionen. Blicken leds genom öppningen mellan stenarna rakt in i mitten av bilden, dock med stöd av stenarnas arrangemang från respektive nedre hörn. Ett annorlunda grepp, är i skrivande stund inte säker på vad jag tycker om kompositionen. Kanske ett ämne för framtida diskussion?
Femte bilden har en tydlig fin båge av stenar. Himlen utgör en fin triangel (dock viss murrighet i det blå). Det fina lövverket är en fin komponent i bilden.
I bild sex är huvudmotivet lönnens gula löv som vackert hänger ner i bildytan. Stenarna på marken ligger bra, inte minst de som förstärker markens lutning nedre vänster-övre högra hörn. Herr petig önskar att de ljusa grenarna längst till vänster tonas ner.
Favorit? Ja, det är trean! Sedan får femman silverplatsen och bronsmedaljen till fyran(!), efter funderande på kompositionen i den sistnämnda som fick ett plus i slutändan.
Har en fin dag! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-11-15 17:01
Tack så mycket Ulf! Nej, nu är det slut på gula löv, förutom på enstaka grenar som jag sett idag. Att du är diagonal-frälst framgår av kommentaren och det var ingen nyhet för mig. Du gillar nog det lika mycket som jag gillar sten.

Det här med hur himlen skall se ut kan man ha olika funderingar på och det kan förstås vara skillnad på olika skärmar också. Jag tycker det ser okej ut på min skärm, men det klart att jag kunde dragit på mer kontrast över himlen. Skall tänka på det framöver.

Jag minns inte riktigt hur jag tänkte med fyran. Möjligen var det så att det var den vinkeln som gav de finaste träden i bakgrunden. Hålet i sig var nog inte så medvetet, fast kanske jag tyckte det var trevligt att den bortre stenen tittar fram i hålet lite grand.

Kanske inga överraskande favoritval. Min egen känsla är nog att jag är lite förtjust i andra bilden också, även om den är mer tvådimensionell till sin karaktär.

Hoppas veckan blir bra! För min del är det Stockholm måndag-onsdag och kanske Fotografiska i morgon.
Bjarne