I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Surväder i skogen

Mitt andra blogginlägg på Fotosidan hette just "Surväder i skogen". Det var skriver den 30 december 2012. De här bilderna är från förra helgen i hemmaskogen, och det känns som att det är läge att återanvända rubriken efter lite drygt sex år. 

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2019-01-20 09:29 | Läst 1273 ggr. | Permalink
Du är en mästare på att hitta fina kompositioner i röran. Mycket bra bilder alla fyra.
Sten
Svar från Bjarne 2019-01-20 15:30
Tack så mycket för den vänliga kommentaren Sten. Kul att du gillar!
Hälsningar, Bjarne
Oj, vilka mustiga fina färger! Bara en vecka sen.. alltså, känns som det kunde ha varit för flera månader sedan..
Hälsn!
Svar från Bjarne 2019-01-20 15:31
Fukten får fram färgerna i naturen på ett särskilt sätt, så jag ska inte klaga för mycket på den. Tack för kommentaren Jan!
Hälsningar, Bjarne
Slog en koll i den gamla bloggen och ser tydligt en betydande kvalitetshöjning i dessa bilder, och det är väl så det ska vara. Man utvecklar sin bildsyn efter tid och tur är väl det.
Gillar speciellt sista bilden som inte avslöjar allt, dessutom en trevlig komposition som passar formatet.
Mv/Gunte..
Svar från Bjarne 2019-01-20 15:32
Det var ju trevligt att du tycker att utvecklingen går åt rätt håll :) Trevligt att du gillar den sista lite extra. Tack för kommentaren Gunte!
Hälsningar, Bjarne
Bokskogen är vacker alla årstider.
Svar från Bjarne 2019-01-20 15:32
Så sant. Tack för det Bengt Ove!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Det ligner jo almindelige efterårsbilleder :-) Men de er meget smukke allesammen.
Din måde at komponere på er på et meget højt plan - synes jeg.
Nummer 3 har alle de elementer, som jeg synes om. Farverne, lyset, formatet, leading lines.
Med mange venlige hilsener og god søndag.
//Erik//.
Svar från Bjarne 2019-01-20 15:35
Hej Erik! Stort tack för den vänliga kommentaren! Det är alltid trevligt när man hittar olika bilder att gilla, och du har valt en annan än Gunte. Jag är glad att du uppskattar just ledlinjerna, som var något jag tänkte på i fotoögonblicket.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Fina kompositioner Bjarne! Hils, LO
Svar från Bjarne 2019-01-20 18:09
Tack så mycket LO, kul att du gillar surbilderna!
Hälsningar, BJarne
Fint tryck i färgerna och mycket trevliga bilder att titta på. Jag gillar nog särskilt den sista med de raka stammarna och den gröna stenen.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2019-01-20 18:09
En röst till på sista, härligt! Tack så mycket för kommentaren Lena!
Hälsningar, Bjarne
Inte mycket vinter där inte. Det är fyra bilder med bra tryck i höstfärgerna! Bra, men inte för mycket. Gillar #2 bäst med alla linjer kors och tvärs. Och #4 där en får föreställa sig vaf som döljer sig utanför rutan.
Svar från Bjarne 2019-01-20 21:35
Nix, men nu har vi en cm snö! Kul att du gillar tvåan. Du är den första att nämna den. Tack så mycket för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne
Det där blev en vacker serie med mossan och den gröna färgtonen. Ibland får jag för mig att ni får ännu mer mossa i Skåne än här uppe i Östergötland men det är svårt att avgöra. Däremot förefaller det mig vara tydligt att ni har mindre av den där risiga undervegetationen som både här i Östergötland och i Dalarna gör det svårt att isolera detaljmotiv från skogen. Åtminstone gäller det lövskogar, inte minst bokskogar. Men mkt aptitliga bilder där den första blir favorit med dom vackra bladen mot det gröna! Hälsningar/ Björn T
Svar från Bjarne 2019-01-20 21:39
Tack så mycket Björn! Det där med undervegetation varierar mellan olika skogstyper, men just bokskogen är ofta väldigt ren. Jag misstänker att det beror både på det täta lövverket under sommaren och mängden löv som lägger sig på marken och kanske bromsar annan växtlighet. Jag har inte koll på mängden mossa i Östergötland, men mer närbelägna Småland har rätt mycket mossa också. Då fick även ettan en "röst", och alla bilder har blivit någons favorit - kul!
Hälsningar, Bjarne
Röstar på den sista, kompositionen tilltalar.
Svar från Bjarne 2019-01-21 21:02
Tack för det Stefan! Sista bilden är ju lite renare och inte så komplex.
Hälsningar, Bjarne
Idel superlativer jag fär sälla mig till den övriga skaran, ritigt fina bilder, gillar den första bilden speciellt. Sådana där stengärdsgårdar såg jag mycket av på Saltö då jag förr vistades där om sommaren, har funderat om dom utgjorde någon slags gräns mellan egendomar...
😁
Svar från Bjarne 2019-01-21 21:04
Ojdå, tack så mycket Hans-Åke! Stenmurarna markerar ofta gränser, men de kan också ha varit till för att hålla inne eller ute boskap. Här i Skåne är skogarna fulla av dem.
Hälsningar, Bjarne