I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Här har man varit trotziga

Jo, jag betraktar att måla på husväggar, tåg m.m. som en typ av trots. Motsägelsefullt nog kan jag tycka att det blir bra på bild. Mårten Trotzigs gränd i Gamla Stan är ett populärt fotomotiv. Det är nog både att det är stans smalaste gränd, trappan och mängden graffiti som kan locka dem med en pryl försedd med linser.

#1

#2

Inlagt 2020-02-15 14:43 | Läst 2486 ggr. | Permalink
Gränden är ytterst spännande gå i men vet inte om jag vågade gå där när mörker infaller.
Just i Gamla stan borde de inte måla ner på detta sätt. Är där någon som kan ta bort det.
Måste vara gjort sedan jag var där gissa jag eller ??
Gun-Inger
Svar från Bjarne 2020-02-15 15:22
Ja du, Gun-Inger, din sista fråga kan jag inte svara på då jag inte vet när du var där eller när det är målat. Det har i alla fall varit några år. Håller fullständigt med om att man inte borde måla ner sådär! Tack och lov är det här ett undantag och de flesta platser i Gamla Stan är fina. Tack så mycket för kommentaren!
Hälsningar, Bjarne
ztenlund 2020-02-15 15:42
Någon kan ta bort det, men de har väl i princip gett upp eftersom det blir likadant på nolltid. Ett ytterligare problem är att putsen inte tål upprepade klottersaneringar, men det struntar förstås vandalerna i.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/kontroversiellt-klotter-i-stans-minsta-grand/repsgE!FjZomC1tx3HFgjssWo8uig/
Svar från Bjarne 2020-02-16 11:03
Så är det säkert, Tack för förklaringen Martin!
Hälsningar, Bjarne
#1 var en lysande bild. Blänk och reflektioner på väggarna skapar en häftig effekt. Både lampor och den smala gränden leder blicken till slutet. Borde nog gå mer bland gränderna i Gamla stan :-)
Svar från Bjarne 2020-02-16 11:04
Lysande, haha! Kul att du gillar den. Tack så mycket Jocke!
Hälsningar, Bjarne
Typisk Christer Pettersson gränd, fin bild med fult klotter, det är ett jäkla skit med det där sprayandet, lite svårt att förstå det roliga i det, dom flesta verkar skriva tags eller bara sina namn, blir väl ett sätt att visa att man finns. Ha det fint, LO
Svar från Bjarne 2020-02-16 11:05
Christer Pettersson gränd! Hänger inte riktigt med där, men jag håller med om att det är ett jäkla skit. Tack så mycket för kommentaren LO!
Ha det bra!
Bjarne
ztenlund 2020-02-16 14:04
LO syftar nog på Tunnelgatan och trapporna som Palmemördaren påstås ha flytt uppför. Pettersson friades dock som bekant efter att först ha dömts i tidigare instans.

Tunnelgatans trappa är inte alls lika smal. Det är i botten två trappor med Brunkebergstunnelns mynning mellan, som sedan går ihop till en bredare trappa ovanför tunneltaket.
Det är inte ofta jag är i Stockholm men tror jag tog några bilder i den gränden sist, men nerifrån. Inte alls så bra som din bild. Det är inte trevligt att se klotter som på den sista bilden. Önska att dom blev påkommen och fick själva göra rent.
Sten
Svar från Bjarne 2020-02-16 11:06
De flesta tar nog nerifrån. Den ingången är från Västerlånggatan, så många går där. Helt rätt, de borde sanera själva! Tack så mycket för kommentaren Sten.
Hälsningar, Bjarne
Som bladguld på väggarna i första bilden. En form av graffiti som jag uppfattar som rent klotter, men det går nog att tyda ut mycket av vår samtid den också, alltså har den väl ett budskap.
😁
Svar från Bjarne 2020-02-16 17:43
Det är naturligtvis någon form av tanke bakom klottret. Det skulle vara intressant om någon försökte tyda och analysera det föra fram teorier om vad budskapet faktiskt är. Fast jag ogillar det ändå! Tack för kommentaren Hans-Åke.
Hälsningar, Bjarne