I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

2.5 km på sju timmar del 1

I bästa höstfärgstid, gjorde jag och kompisen Ulf, en utflykt till Klöva Hallar på skånska Söderåsen. Det brukar inte gå fort när vi är ute, för vi hittar motiv överallt och stativet skall monteras och justeras in. Ibland skall vi invänta att vinden tillfälligt lugnar sig, eller möjligen tvärtom ifall den effekten är den önskade. Fast den här gången slog vi nog långsamhetsrekord. Vi behövde sju timmar för en runda längs Klövabäcken som är ungefär två och en halv kilometer lång! Okej, några mat- och fikapauser blev det också, närmare bestämt tre.

Här följer några bilder som blev resultatet av dessa timmar.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2015-11-15 11:45 | Läst 2253 ggr. | Permalink
Otroligt vackert! Förstår att det tar tid att förflytta sig här! Det här är naturfoto när det är som bäst! Själv hade jag nog övernattat t.o.m...
Hälsn!
Svar från Bjarne 2015-11-15 16:47
Tack för den värmande kommentaren Jan! Det där med övernattningen kan jag fundera på till sommaren. Nu mörknar det lite för tidigt.
Hälsningar, Bjarne
Så härligt Bjarne. Man ska kosta på sej dessa stunder och att de blir långa. Balsam för själen i dagens hetsiga vardag med ständig uppkoppling.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2015-11-15 16:48
Tack så mycket Lena! Du har så rätt. Jag satte telefonen i flygplansläge då jag tagit en semesterdag på en fredag, så jag fick vara i fred.
Hälsningar, Bjarne
Många fina bilder Bjarne. Vilka sköna färger. Tvåan blir min favorit.
Svar från Bjarne 2015-11-16 08:30
Tack så mycket Ingemar! Kul att de viftande gula löven föll dig i smaken.
Hälsningar, Bjarne
Både ser och låter som en fin utflykt det där. Skönt att kunna ta sig tid med en likasinnad.
När maken är med på mina utflykter då skulle han gå upp i limningen om jag tog mig den tiden, han står oftast och sparkar i gruset och vill vidare, bättre då att gå ut själv.
Riktigt fina och genomtänkta bilder.
Svar från Bjarne 2015-11-16 08:32
Tack för det Margareta! Jag känner igen fenomenet på min egen sambo. Likasinnad eller själv, det är modellen!
Hälsningar, Bjarne
Makalöst vacker natur, så fint när allt får vara orört, fin serie i hög kvalitet! Må gott, LO
Svar från Bjarne 2015-11-16 08:32
Tack så mycket LO! Det är verkligen en härlig plats, som ger lugn och ro för själen.
Ha det gott!
Bjarne
Nej, helt rätt, man ska inte hetsa, utan hellre ta det i den takt som gäller. Och resultatet här talar ju för sig - underbara färger, fina bilder!
Hälsningar//GöranR
Svar från Bjarne 2015-11-16 08:34
Tack så mycket för kommentaren Göran! Tänk om lite mer i livet kunde gå i den farten.
Hälsningar, Bjarne
God eftermiddag i höstkylan! En sådan kulen dag som i dag värmer det att se bilder från vår fina dag i Klöva hallar. Då tänker jag inte enbart på de fina motiv vi hittade, utan även på den trevliga samvaron och de ordväxlingar vi hade under dagen (ibland seriösa diskussioner, ibland lite gliringar - åt båda håll, men alltid med glimten i ögat!).
Den första bilden identifierar jag från vårt första fotostopp, vi hade inte kommit många meter på vår långsamma färd till fots. Bilden innehåller en mycket tydlig diagonal som drar blicken in i bilden, men det finns lite andra rörelseriktning i bildytan. Inte bara raka tydliga linjer utan även en del kurvor mer tunna grenar. Vattenytan dominerar inte i denna bild, men är ändå en viktig komponent i kompositionen tack vare speglingen.
I andra bilden har du lyckats samla många bildelement: vatten, rörelse (i vattnet och i lövverket i ovankanten), en otrolig mängd löv i olika form och färg, linjer och kurva. Dessutom har du fått ett härligt djup i bilden. Riktigt snyggt!
Tredje bilden är måhända från samma plats (område) som bild två, men här har du gått i klinch med ett träds rötter. Lövens mångfald i färg och form är det som främst tilltalar mig i den bilden.
Med fjärde bilden visar du att du fick ordentlig lön för mödan när du klättrade upp i backen medan jag höll mig på platten. Trevlig komposition med stenarna och klippan som bidrar till att de gulglänsande löven på bokarna verkligen framträder. En bild med bara träden hade inte alls varit lika intressant. Med det sagt vill jag även lyfta fram formerna och kontrasterna mellan den ganska ljusa och släta klippan och de mörkare och kantiga stenarna/klippblocken på marken.
Femte bilden är definitivt i min smak! Härligt drag in i bilden med hjälp av de rörelsesuddiga löven, som dansar runt i en vattenvirvel, i förgrunden. Hela bilden förmedlar en känsla av samtidig harmoni och kaos. Skickligt fångat! Det verkar som du gjort bilden lite smalare än 2:3-formatet av någon anledning, men jag tycker det fungerar bra.
Den ensamma, men ståtliga ormbunken står kavat framför, och kanske mellan, de mäktiga träden i bild sex. Övervägde en kort stund ett förslag om att beskära bilden nerifrån så att den liggande stammen skulle försvinna, men det tanken förpassade jag till korgen med förflugna idéer.... Stammen behövs.
Svårt, svårt att välja favoritbild(er)! Med alla dessa fina bilder vållar du mig stor vånda. Velar fram och tillbaka. Till slut sätter jag nummer fem främst av alla, men det är hårfint före två, ett, fyra, sex och tre. (I morgon skulle jag nog välja en annan ordning...)
Njut av helgen! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-11-22 21:37
Tackar så mycket för de vänliga orden! Visst var det en blandning av seriöst och mindre dito, och det tycker jag är alldeles förträffligt när det är på det sättet.

Det stämmer bra att tredje bilden är tagen nära bild två. Det är precis intill stigen strax efter bron. Jag var inte helt säker på om femte bilden skulle vara i din smak, men så var det tydligen. Kul! Bilden är faktiskt 3:2 och jag tror inte den är beskuren alls. Däremot har jag beskurit andra stående bilder på höjden, så det är kanske därför den verkar mer långsmal.

Jag minns att vi diskuterade stammen i sista bilden redan på plats, så det var ju bra att du fortfarande tycker att den platsar i bilden. Imponerande att du lyckats rangordna alla bilderna!

Ha en fin söndagkväll!
Bjarne