I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Ännu mer Havanna

Ja, här kommer lite fler bilder från Havanna. Det får räcka som introduktion den här gången!

#1

Capitolium var regeringsbyggnad fram till revolutionen. Nu håller vetenskapsakademien till här.

#2

Den del av gamla staden där turisterna inte brukar röra sig. Här är gatorna ganska tomma både på folk och bilar.

#3

#4

Till höger ses "The Noble Havana Fountain"

#5

Något är till salu.

#6

#7

En av många förfallna byggnader i gamla staden. Butikerna i bottenvåningen har dock öppet.

#8

En rätt typisk bild från Havanna tror jag.

Inlagt 2015-08-31 20:00 | Läst 2652 ggr. | Permalink
Härliga färgbilder och även svartvita från den spännande staden Bjarne!
Svar från Bjarne 2015-08-31 20:54
Tack så mycket Danne! Kul att det gillas.
Hälsningar, Bjarne
Ser ut att ha varit en pampig stad en gång i tiden.
Fina bilder, ser gärna mer därifrån.
Svar från Bjarne 2015-09-02 22:10
Tack Margareta! Den har absolut varit pampig - och det kommer mer!
Hälsningar, Bjarne
Charmiga men risiga byggnader. Dessa måste ha sett fantastiska ut en gång i tiden när de var nya.
Svar från Bjarne 2015-09-02 22:11
Jajamensan, så är det! Stort tack för kommentaren!
Hälsningar, Bjarne
Intressanta åkdon!
Jag är inte så insatt i politiken och när det krisade till sig med USA, men alla bilar verkar vara årsmodell ca 53-54. Old -58:an är ett märkligt undantag.
Svar från Bjarne 2015-09-02 22:13
Tack för kommentaren Erik! Revolutionen var 1959, så du är helt rätt ute! Det fanns en hel del bilar från 40-talet också, men de kom nog inte med i det här inlägget.
Hälsningar, Bjarne
God kväll Bjarne! En fin samling stillsamma Havannabilder att njuta av! Det är lite förvånande att det är så lite trafik i bild 1. Det brukar ju vara intensiv trafik i huvudstäder runt regeringsbyggnader och paradgator men här tycks de få bilarna glida fram i sakta mak och människorna lugnt strosa över gatan utan övergångsställe. Bilden har en färgskala som drar åt pastellhållet, passar fint.
Vilka magnifika gamla byggnader i bild 2! Och vilken underbar färgsättning på husen! Men som går lite kors och tvärs ger ju en reparatör mardrömmar. Undrar om det har stått någon information på det som ser ut som en förbudsskylt i högerkanten? Mycket att titta på. Ser ut som mannen säljer bananer, men är det mer i saluvagnen? (Om det nu är bananer och varor till salu.)
I bild 3 ser vi samma gata som i bild 2, fast från andra hållet(?). Här ser elledningarna än trassligare ut. Men jag tycker i övrigt att förra bilden är intressantare.
Bilen som står parkerad vid trottoarkanten i bild 4 ser välskött ut, men bilen i vänsterkanten har inte fått samma omvårdnad. Synd att det sticker upp en ljus mur och en stolpe från den fina bilens ljusa tak.
Så kommer en fin svartvit bild i nr 5. Inte mycket har han till salu, men dock något. Kunderna lyser med sin frånvaro. Stilrent hus.
Bild 6 är en bild med en hel del att upptäcka. den fina bilen förstås, men även människor i olika situationer. Pelarnas olika skick är också intressanta, varför är en mycket ljusare? Nytvättad? Tror att bilden kunde vunnit på en mer symmetrisk placering av pelarna, vilket hade krävt en förflyttning i sidled för att inte missa mannen till vänster som är viktig för bilden.
Övervåning i förfall och kommers i nedervåningen i bild 7. Läckert. Gillar färgerna. Synd att den korpulente mannen har fått sina fötter avhyvlade. :-)
Fotogenisk bil i åttan, den har många många år på nacken. Bilen är kanske inte perfekt skick, men är intressant ändå. Eller tack vare det! Petige herrn önskar att hela skuggan av stötfångaren hade fått vara med i bildytan, det hade lyft bilden ytterligare ett snäpp.
Favoritvalsdags... nr 2 får min guldröst! Silverrösten till nr 6 och bronsrösten till nr 7. Så blev mitt val denna söndagskväll. Önskar dig en fin kommande vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2015-09-07 20:26
Hej Ulf! Som vanligt givande kommentarer. Visst är det bananer i vagnen i bild två, men jag minns inte om det fanns mer till salu. Kanske.

Mmm, stolpen och muren i bild fyra hade gärna fått "försvinna", även om jag inte stör mig jättemycket på dem. Bra fråga om pelarna i bild sex. Jag vet inte varför en är ljusare. Något fick mig att ta bilden som jag gjorde. Om det var något störande utanför bild eller bara "stundens ingivelse" låter jag vara osagt!

Så har jag klippt både fötter och skugga! Jaja, lite mer noggrannhet hade nog varit på sin plats. Min egna favorit? Kanske bild sex, tror jag.

Ha det bra!
Bjarne