I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

By i vulkanens skugga

Vulkanön Stromboli är en av de Eoliska öarna utanför Siciliens norra kust. Förutom vulkanen, så är ön känd från filmen Stromboli från 1950-talet med Ingrid Bergman i huvudrollen, fast där spelar hon en litauska!

Det finns två byar på ön, och denna där dessa bilder är tagna ligger i nordost.

#1

#2

Vulkanens topp i bakgrunden.

#3

Inte som våra apotek!

#4

#5

#6

Inlagt 2017-07-25 17:09 | Läst 2441 ggr. | Permalink
Fastnar för färgbilderna. Dörren och pilen såg du. Mycket bra. Lite olikt här hemma hos oss när det gäller färgval.
Sten
Svar från Bjarne 2017-07-25 20:11
Tack Sten! Kul att du uppskattar pilen och dörren i första bilden och de andra färgbilderna! Det är det som är kul med att resa, att se det som är annorlunda än hemma.
Hälsningar, Bjarne
Du ser ut att vara inspirerad av filmen, som jag gillade. Röstar på 2 och 4.
Svar från Bjarne 2017-07-25 20:13
Nja, inte riktigt. Får erkänna att jag inte sett filmen! Fast nu måste jag göra det. Tack Stefan!
Hälsningar, Bjarne
Väldigt intressanta o fin kompositioner, skönt att dom har fått färg på en del hus, i filmen var det tröstlöst kargt o obehagligt. Bra bilder! Hils, LO
Svar från Bjarne 2017-07-25 20:14
Tack för det LO, kul att du gillar! Måste se filmen inser jag!
Hälsningar, Bjarne
Hej,
Det ser lite mer städat ut än när vi var där 1971.
Bra bilder. Nu väntar vi på att se vulkaneruptioner.
Ha det bra
Bob
Svar från Bjarne 2017-07-25 20:15
Jaha, det var några år sedan! Jag ska väl dela med mig av mina försök till eruptionsbilder, men hoppas inte för mycket! Tack för kommentaren Bob!
Hälsningar, Bjarne
Häftiga färgbilder för det är nästan bara en färg samt vitt. Första bilden är kanske den mest iögonfallande.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2017-07-26 21:54
Jo, jag tycker det också, och därför fick den vara först. Tack för kommentaren Lena!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne! Vilken härlig Medelhavskänsla dina bilder förmedlar! Den underbart bål färgen tillsammans med vita hus är svårt att stå emot. Den första bilden är riktigt skön och samtidigt humoristisk. För de riktigt synsvaga finns en tydligt pil som visar var dörren är... :-)
I andra bilden har du en trång gränd med ett annat typiskt bildelement: bougainvillea! Störs dock lite av den spetsbladiga växt som sticker in från höger och täcker en del av stensättningen i gatan. Men det är förstås inte något att göra åt, vet hur svårt det är med kompositioner i dessa trånga slingrande gränder.
Mer blått i bild tre, inkluderande en blå vespa! Uppmärksamt fångat! Kul med lyktan och elledningskroken som pekar i samma riktning i över vänstra hörnet. Den ena stram och med raka linjer, den andra kurvformad.
Efter färgbilderna går du över till svartvit för de mer "ruffiga" fasaderna. I bild fyra är det linjerna och sprickorna jag fastnar för tillsammans med de fläckar av saknad puts som finns till vänster. Möjligen kan man överväga att beskära bilden så att himlen försvinner.
Linjespel även i bild fem, där dock det fluffiga molnet mjukar upp bilden. I ett idealt fall hade molnet funnits fritt i övre högra hörnet, men sådant inträffar allt för sällan.
Den sista bilden visar den ruffigaste fasaden, men där det finns en kontrastverkan mot den släta fasaden uppe till höger. Tilltalande bild helt enkelt! (Är det samma byggnad som i bild 4?)
Favoritval i fallande ordning: 6, 1, 4 (beskuren enligt förslag).
På återhörande! /Ulf
Svar från Bjarne 2017-08-12 18:52
Stort tack för den här kommentaren också! Tack för beskärningstipset för bild fyra. Jag ska överväga om jag ska göra så om jag använder bilden i annat sammanhang. Måste testa för att se om jag faller för det!

Kul att du ser detaljer som jag inte tänkt så mycket på, som elledningskroken i tredje bilden. Jag instämmer i att molnet kunde haft en bättre placering. Med gott om tid hade kanske möjligheten funnits att vänta in det, men så blev det inte den här gången. För att upprepa det du skrev, två svartvita i topp tre! Jaja, som sagt, något att snacka om!

Ha det fint!
BJarne