I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

En stund vid Stenshuvud igen

Stenshuvud är en kär plats för mig. När jag inte har någon annan idé i huvudet om utflyktsmål, är det stor chans att jag hamnar där. En av förklaringarna är nog variationen, att det finns så många naturtyper inom och omkring nationalparken. En annan är havet. Det är något särskilt med det. 

#1

Strax nordost om "huvudet"

#2

Knölsvan vid Hällevik

#3

Rörums norra å

#4

Det stora alkärret var helt uttorkat, vilket är ovanligt vid den här årstiden

Inlagt 2019-01-12 08:27 | Läst 1215 ggr. | Permalink
Vackert! Skulle nog själv ta mig dit om det fanns i närheten.. får nöja mig med 'Nackaskogarna' kanske.. :-)
Hälsn!
Svar från Bjarne 2019-01-12 16:23
Tack Jan! Nackaskogarna är absolut inte fel, där är jättefint - också! Det finns många fina platser i vårt land.
Hälsningar, Bjarne
I slutet av 80 talet resonerade vi ibland om " ska vi inte åka till Skåne på semester ". Nää platt och tråkigt " ska vi verkligen det. Men tänk så fel man kan ha. Efter första så blev det flera turer. Kanske 5 eller 6. Vi fastnade framför allt för östra Skåne.
Ni är ju några Skånefotografer här på FS och jag känner igen mig i många bilder ni lägger ut. Vi bodde i Vittskövle så Stenshuvud var en plats vi ofta besökte. Mest för badet kanske men det blev många turer i parken också. Tyvärr glömmer man namnen och var ställena låg exakt. En plats som vi gillade mycket försvann ur minnet ett tag. Inte min fru eller barn kom heller ihåg. Nu när jag plockar bland gamla diabilder kom minnet tillbaks. Stiby backe, ligger i Blekinge i och för sig men samma typ av landskap.
Visst var det något speciellt med Skåne. Brösarp, Kåseberga, Glimmigehus och Tosteberga ängar som vi besökte många gånger.
Tänk att man kan hitta en fin komposition i röran av björkar som i första bilden. Verkligen en första klassens bild enligt mitt sätt att se. Förstår att du trivs där.
Sten
Svar från Bjarne 2019-01-12 16:26
Jag trivs också i östra Skåne, även om det finns fina platser längre västerut också, som Söderåsen, Kullen och Hovs Hallar. Blekinge är inte heller fel, där finns mycket fint. Ekskogen som ligger mellan "huvud-huvudet" och havet är en av de mest opåverkade delarna i området. Stenbrytning har förekommit på några platser, men i övrigt är det i stort orört av människan. Tack så mycket för din trevliga kommentar Sten!
Hälsningar, Bjarne
Ja, det är mycket som är uttorkat här, även sumpskogarna är torra kring mitt hem. Du har rätt om Stenshuvud, där finns hur mycket som helst av det vackra. Fint det finns vatten i ån, det känns betryggande för livet runt den. Det är bilder helt i min smak Bjarne.
Svar från Bjarne 2019-01-12 16:28
Ont om vatten är det. Vi har borrat brunn här för att få vatten igen. Kul att du gillar Stenshuvud och bilderna därifrån! Tack för kommentaren Stefan.
Hälsningar, Bjarne
Visst är det vackert där och jag var där för kanske trettio år på en semester resa och det jag minns var en skog av Cypresser på vägen upp till Hjässan på Stens-Huvud, jag kom aldrig ner till vattnet, och det var synd. Bilden på Rörums norra å gillar jag.
Ha det gott/Stig
Svar från Bjarne 2019-01-13 21:18
Tack så mycket Stig! Kul du gillar bilden på ån. Undrar var cypresserna var? Någon sådan skog finns är inte idag.
Hälsningar, Bjarne
Stican 2019-01-13 23:17
Hej Bjarne du gjorde mig osäker angående mitt minne av Cypresser och jag kan ha tagit fel men jag hittade några semesterbilder från vår resa till Skåne 1992 och vägen upp till hjässan på Stens huvud kantades av träd som påminde om antingen Tujor eller något liknande. här en länk: https://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/165601/3688960.htm
Ha det gott/Stig
Erkänner direkt att jag aldrig varit vid denna plats men jag inser att jag borde besöka den någon gång. Du visar mycket fina bilder och man blir sugen. Det ser inte direkt vinteraktigt ut även om det ser kallt ut vid havet.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2019-01-13 21:18
Ett besök rekommenderas varmt! Nix, inte mycket vinter här i Skåne för tillfället. Tack så mycket för kommentaren Lena!
Hälsningar, Bjarne
Fina naturbilder. #2 med knölsvanen är superfin. Vågade den inte visa sig för fotografen? FInt med stråna som sticker upp vid sidan om. #3 blir jag extra svag för. Det är underbar med små forsar när man hittar precis lagom lång exponeringstid, vilket du gjort här
Svar från Bjarne 2019-01-13 21:19
Det var en mycket blyg svan :) Kul att du gillar å-bilden också. Tack för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne