I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Gav upp trolletandet

Efter att ha letat efter troll i skrevor och skrymslen i Trollberget i Åsnens nationalpark, gav jag upp och knallade runt i omgivningarna för att söka nya bilder. Den tvågradiga vinden från sjön var nu påtaglig, så det var en utmaning att hålla fingrarna vid liv. Efter en stund var vi tre frusna fotografer, som bestämde oss för att det var dags att dra hemåt, men efter en mycket trevlig fotodag i goda vänners sällskap.

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2018-11-10 09:33 | Läst 1455 ggr. | Permalink
Att leta troll kan vara gynnigt, inte alltid det går så bra. Tror dom är lite frusna av sig och väldigt bestämda med tiderna på dygnet. Dessutom börjar många andra sorters knytt vakna till nu så det är trångt om utrymmet bitvis. Men nog kan man ana nåt i glipan mellan stenarna..
Mv/Gunte..
Svar från Bjarne 2018-11-10 17:01
Man kanske måste vara särskilt funtad för att se dem! Tack för kommentaren Gunte.
Hälsningar, Bjarne
Gillar kompositionen i alla din höstbilder. Den första med grenen som delar av bilden så fint gillas mycket.
Sten
Svar från Bjarne 2018-11-10 17:03
Stort tack för den kommentaren Sten! Den grenen låg perfekt där.
Hälsningar, Bjarne
Du hittar inte dom, dom hittar dig ;)
//Tommy
Svar från Bjarne 2018-11-10 18:03
Hehe, ja, kanske är det så! Tack Tommy!
Hälsningar, Bjarne
Ni hade tydligen inte bara trevligt och frusna fingrar, utan fick med en knippe fina bilder hem. Inte så dumt det heller.
Att leta troll kan vara knepigt. De visar sig inte för alla.
Svar från Bjarne 2018-11-10 18:05
Du sammanfattar dagen väldigt bra där. Tack för kommentaren Margareta!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Smukt smukt - i denne serie synes jeg bedst om nummer 2. Blandingen med sø og klipper fascinerer en dansker, som kun kan opleve noget der ligner på Bornholm, som også kaldes for "klippeøen".
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2018-11-11 08:50
Hej Erik! Många tack för den vänliga kommentaren! Det är intressant att höra din motivering varför du gillar bild 2 mest. Jag har varit på Bornholm, tre gånger tror jag, och jag kommer ihåg fina klippformationer, framförallt från nordkusten om jag minns rätt.
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Erik Madsen 2018-11-11 15:06
Hej igen - det er rigtigt, at der er mere klippeformationer nordpå ved Hammershus borgruin. Sydpå ved Dueodde, ligger nogle af de fineste sandstrande med et helt andet udtryk.
Mvh. Erik.
Svar från Bjarne 2018-11-13 20:51
Hej Erik! Jag har bott över vid Dueodde för ett antal år sedan. Vilken sandstrand, otroligt bred och som jag minns den nästan kritvit!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Fin fångst! #2 är otroligt vacker med flera nivåer från vattnet till träden. Fint med stenarna som fångar blicken innan de leds runt i naturen. #3 är en riktigt intressant sten (?) Först trodde jag att det var tidningspapper i en gammal eldstad...
Svar från Bjarne 2018-11-13 20:52
Hehe, tidningspapper, den var bra! Jag funderade en del på beskärning i bild 2, men fastnade för att kvadratisk var mest lyckat. Stor tack Joakim!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne! Du serverar ytterligare ett paket med riktigt bra bilder!
Du startar storstilat med en pärla. Härliga färger från ett lågt perspektiv och bra drag in i bilden med hjälp av den böjda grenen som ligger tryggt inbäddad bland avlövat blåbärsris och höstbruna löv. Dessa löv kompletteras av de ännu gula och fasta löven på träden i bildens överdel.
Den kvadratiska bild nummer 2 lyses främst upp av de ljust gröna fälten som i år har dykt upp efter den torra sommaren och hösten. Vilken härlig lyster i det gröna! Även stenarna som ligger framför gröna ovalen ligger där och bygger upp bilden. Höll nästan på att glömma nämna den fina fonden med sina skiftande stammar och grenverk.
Att du har en särskilt gott öga till stenar bevisas genom bild tre. Vilken härlig trio du fångat där. Underbara färger och former, särskilt fastnar jag för den pyramid/tetraed(?)-formade stenen. Bilden livas upp av grästuvan, förvisso nästan helt vissen, men har dock lite mer liv i den än i stenarna.
Även den sista bilden andas höst på kreativt sätt. Utöver lövens på träden har det i vattnet samlats gula löv runt de främre stenarna. Fonden livas upp av den böjda mörka stammen.
Det är sannerligen inte lätt att rangordna bilderna! Men det får bli följande ordning: bild 3 vinner mitt största gillande, sedan följer bild 2. De andra två bilderna får dela på en tredjeplatsen.
Ha det gott i veckan! /Ulf
Svar från Bjarne 2018-11-21 18:39
Hej Ulf! Stort tack för den värmande kommentaren om bilder tagna under mer kylslagna förhållanden! Så går du och väljer en stenbild till favorit också, så det finns nog hopp för dig :) Där hade jag nytta av det låga vattenståndet. Utan det hade stenarna säkert legat i vattnet.

Det var mycket riktigt de ljusgröna öarna som lockade mig att ta andra bilden. Jag komponerade kvadratiskt liggande och mina första beskärningsförsök var också åt det hållet, med merparten av öarna med i bild. Det kändes inte rätt, utan det var först när jag gjorde bilden kvadratisk och skar bort en stor del av den vänstra ön, som det kändes som det blev balans i bilden.

Ha en fortsatt bra vecka du med!
Bjarne