I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Gödsel är väl bra

Naturliga närproducerade näringsämnen. Även bilden är närproducerad, inom gångavstånd hemifrån.

Inlagt 2019-03-17 09:52 | Läst 2282 ggr. | Permalink
Om den sprids så näringsämnena kommer till nytta. Jag hade nog aldrig sett detta motiv men det gör sej bra i bild med de slitna färgerna, stengrunden och gödselhögen med vattenspegeln under.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2019-03-17 18:30
Det är sant förstås, bara liggande där gör den ingen nytta! Kul att du gillar kompotten och tack så mycket för kommentaren Lena!
Hälsningar, Bjarne
Nog är naturgödsel bra, men det doftar inte så gott trots sin naturlighet.
Svar från Bjarne 2019-03-17 18:35
Nej, det där behöver inte gå hand i hand. Tack för kommentaren Margareta!
Hälsningar, Bjarne
Ett ovanligt motiv, alla gånger. Ett gammalt hus och vatten i förgrunden är desto mera vanligt och har en stor dragningskraft för fotografer. Reflektionen finns med. Stengrunden gör sig bra i dubbel bemärkelse! Om fönstren är speglar eller igensatta är svårt att avgöra. Jag gissar att det är 50/50. Bra komponerat!
Svar från Bjarne 2019-03-17 18:40
Tack så mycket Jocke! Är nog första gången jag publicerar bilder på en gödselstack, så där har du rätt i att det är ett ovanligt motiv. Reflexionen hittar du förstås! 50/50 om fönstren stämmer nog.
Hälsningar, Bjarne
Härlig bild! Så såg det ut bak många uthus i min ungdom. Hög igenkänningsfaktor. Husets stengrund är en vacker upplevelse serverad mitt i dyngan, tror det kan bli fint att beskära kraftigt där till höger i mitten.
Svar från Bjarne 2019-03-17 18:41
Tack för tipset om en annan bild, den kanske jag gör någon gång! Jag håller med om att stengrunden är ett viktigt inslag. Tack så mycket Stefan!
Hälsningar, Bjarne
Ahh vilken skön stajl din bild fick. Gillas!
Svar från Bjarne 2019-03-17 18:46
En stajlad stack kanske :) Tack så mycket för kommentaren Annelie!
Hälsningar, Bjarne
Om det är dynga, svårt att se detaljer i bilden, så finns det djur i byggnaden (troligen hästar) och skiten slängs ut genom dörren i mitten. Och vattnet är i såfall "pissvatten", som inte är bra för grundvatten. Men kanske det finns en lagenlig betongplatta under?, som indikeras av betongvallen till vänster. Agrart så det förslår.
- hawk
Svar från Bjarne 2019-03-17 18:51
Hur lagenligt det är kan man kanske fundera på... Det där med hästar stämmer bra, det vet jag att de har där. Tack för kommentaren Håkan!
Hälsningar, Bjarne
Kul att du såg det vackra i skiten. En bild som hamnar högt på min ranking.
Sten
Svar från Bjarne 2019-03-18 18:30
Tack så mycket Sten, det var ingen dålig värdering!
Hälsningar, Bjarne
Ser ut som en riktigt gammal miljö, kul att det finns fortfarande, vackra bildelement o sköna färger! Hils, LO
Svar från Bjarne 2019-03-18 18:31
Stort tack för den kommentaren LO! Ja, det är trevligt att det gamla och slitna finns kvar, fast jag skulle inte själv vilja bo där.
Hälsningar, Bjarne
Nära hemifrån hoppas du inte är hemmablind utan tagit en fullständig dokumentation av detta gamla hus
jag ser massor med motiv enbart på denna bild som skulle vara värda skicka till en hembygdsförening om du inte gör en utställning eller litet bildhäfte..
Härliga gödselkurran som jag kan känna lukten av från den tid jag var på mina svärföräldrars gård...inte behaglig då men nu..
Njutbart det här./// Gun-Inger
Svar från Bjarne 2019-04-01 20:00
Det bor folk där, så jag kan inte smyga runt och fota hur som helst! Fast jag lär säkert ta fler bilder där, då det är en spännande miljö. Tack så mycket Gun-Inger!
Hälsningar, Bjarne