I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Grönt ljus för vår och sommar

Jag kände att jag drabbats lite av motivtorka i den lite bruna värld som var innan naturen började grönska. Vid en tur till Stenshuvud förra söndagen ändrades det. Jag såg motiv överallt! Enligt min mening är det som vackrast precis när det spricker ut. Förutom hösten då, som jag verkligen älskar ur fotosynpunkt. Haven av vitsippor och andra blommor gjorde det inte sämre. 

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

Inlagt 2020-04-25 07:59 | Läst 670 ggr. | Permalink
Ja, Stenshuvud är fenomenalt fint året runt, men bäst just nu, enorma mattor av vitsippor. Första bilden visar hur lockande det är att gå där, man måste bara fortsätta på spännande stigar omgivna av spirande grönska och blommande skönhet.
Svar från Bjarne 2020-04-25 16:34
Du har så rätt i det du skriver! Det lockar verkligen till strövtåg. Tack så mycket för kommentaren Stefan!
Hälsningar, Bjarne
Sverige är avlångt och båda ändarna har sin tjusning. Har varit till Skåne flera semestrar men det har blivit mest under turistsesongen. Våren och hösten har jag missat. Skulle vara intressant att med alla fågelsträck och höstens bokskog. Stens huvud besökte vi många gånger.
Sten
Svar från Bjarne 2020-04-25 16:36
Det blir väl gärna så när man bor en bit bort, att man kommer under semesterperioden. Fast än är det inte för sent! Tack så mycket för kommentaren Sten.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Jeg er enig med dig. Jeg synes at foråret - april maj og juni er de bedste måneder på året. I denne serie fanger du netop det fine lys ned i skovbunden inden træernes blade lukker helt af. Jeg vælger nummer 4 som det mest spændende. Det har dette fortryllende lys og stensætningen giver det lige det ekstra.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2020-04-25 16:39
Hej Erik! Jag hade kanske missat motivet i nummer fyra om det inte varit så att jag satt och drack en kopp kaffe strax intill och fick syn på motivet från min plats. Stort tack för kommentaren!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Ja, det är en härlig tid nu! Så där ser det ut på Djurgården nu, där jag var ett par gånger nu i veckan medans det fortfarande var varmt, nu har det tyvärr blivit kyligare.. känslan blir inte detsamma då! En förgänglig tid dessutom, det är bara nån vecka eller två sen är det 'skira' över.. Vackra bilder här! Håller med om hösten.. Tur att vi har variationen!
Hälsn!
Svar från Bjarne 2020-04-25 16:40
Då är vi helt eniga om favoritårstiderna! Värmen kommer säkert tillbaka. Tack för kommentaren Jan!
Hälsningar, Bjarne
Stengärdsgårdar, hav av vitsippor, blommande buskar, vad man man mer begära av våren? Väldigt vacker vårserie, full av löften! Hälsningar/ Björn
Svar från Bjarne 2020-04-25 16:43
Det är verkligen en härlig tid och man skulle vilja stoppa den - tiden alltså. Den här årstiden går alldeles för fort och egentligen är det nu man skulle ha semester. Tack så mycket för kommentaren Björn!
Hälsningar, Bjarne
Härliga vårbilder från Stenshuvud, det är en favorit, snyggt! Hälsn, LO
Svar från Bjarne 2020-04-28 15:56
Visst är där härligt! Tack så mycket LO!
Hälsningar, Bjarne
Hav med vitsippor, vilken bra beskrivning! Jag fastnar för två bilder i serien.
#4 har ett fantastiskt fint fotoljus och du har valt ett skärpedjup som verkligen lyfter fram stenmuren. Plus för de solbelysta löven som glittrar från ovan.
#6 med havet av vitsippor som toppas med ett randigt skuggspel.
Svar från Bjarne 2020-04-28 15:58
Fyran har gillats förut, men kul att du gillar sexan också! Jag tycker också att ränderna tillför en hel del till bilden. Stort tack för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne
Fina vårbilder. Tänk vad lite vitsippor kan göra för själen.
Jag håller med dig. När världen är brungrå är det inte alltid lätt att hitta sina motiv, men så plötsligt med lite grönska och ett ljus som glimrar till så står de helt plötsligt på led motiven och bara väntar på att fastna på minneskortet.
Det bästa tiden är onekligen nu och några månader framåt. Det är nu man egentligen inte har tid att jobba.

Hälsningar Jörgen