I fotonernas värld

I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Stolar som ingen sitter i

På resa i jobbet till Stockholm, och som vanligt vill jag komma ut och gå en runda på kvällen. Den här gången valde jag att lämna storstaden en stund och åkte ut till Norra Djurgården. Så småningom dök lusten att skapa bilder upp, men vad i hela friden skulle jag fotografera där ute i mörkret? På vägen tillbaka passerar jag universitetet och där är det mer upplyst, men sådär på kvällen händer inte så mycket. Det blev mest en massa bilder på stolar i snön.

Jag har valt att inte brusreducera de svartvita bilderna trots att de är tagna med kompaktkamera på högt ISO, mellan 4000 och 6400, men bruset är inte iögonenfallande ändå. Tanken var att de skulle vara lite råa och kanske med lite "Tri-X-känsla". Mitt minne från den analoga tiden var att korn syntes mycket i ljusa ytor, medan det digitala bruset syns mest i skuggorna, så riktigt lika är det inte.

Sedan kan man fundera på motivvalet. Är det här något att göra bilder av överhuvudtaget? Är det dessutom något att göra ett blogginlägg om, eller är det helt ointressant? Det överlåter jag till er att fundera på en stund. Jag har inget självklart svar.

#1

Jo, jag vet att det här inte är en stol, men det går faktiskt att sitta på en trappa också!

#2

Här var det en stol i alla fall, och några bänkar. Jag kände för att behålla den här i färg, mycket för den orangea stolens skull.

#3

#4

#5

Postat 2015-02-18 20:17 | Läst 3518 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera