I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Kanske är ni trötta på den...

Vintern alltså. Jag känner verkligen för vårvärme nu! Fast vinter kan vara vackert också, så jag dristar mig ändå till att dela med mig av några bilder av skånsk februarisnö.

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2017-03-19 09:02 | Läst 2148 ggr. | Permalink
Snö är jättevackert, som i dina bilder! Men nu räcker det med snö.. live i alla fall! Men bilder går bra..
Hälsn!
Svar från Bjarne 2017-03-19 15:17
Tack så mycket Jan! Håller med till 100%. Det kommer lite mer snöbilder innan vårbilderna dyker upp...
Hälsningar, Bjarne
Vackra bilder på vinterskogen, Bjarne!
/Niklas
Svar från Bjarne 2017-03-19 15:17
Tack för det Niklas!
Hälsningar, Bjarne
Inte tröttnar man på vinter när nikdefns är då här fina.
Svar från Bjarne 2017-03-19 15:18
Tack Margareta! Det är ett ord i din kommentar som jag inte förstår, men andemeningen går fram ändå!
Hälsningar, Bjarne
Margareta Cortés 2017-03-19 15:29
Får skylla på surfplattan, jag och den är inte riktigt sams ibland. 😁Den byter ut mina ord ibland och ibland missar jag rätt tangent . Vad som hände här vet jag inte riktigt, men det ska stå "bilderna" i det kryptiska ordet.
Svar från Bjarne 2017-03-19 16:39
Haha, det var en intressant omskrivning! Nästan lika kryptiskt som om det skulle komma från Enigma-maskinen! :)
Mycket fina bilder alla fyra. Den sista får mig att tänka på skoltiden. Fram till 15 - 16 års åldern när teckning var det bästa jag visste. Jag gjorde gärna snötyngda granar som på bilden. Lador, gärdsgårdar och snötyngda träd. Min teckningslärare var konstnär och han gillade naturligtvis det där och gav mig bra betyg. Det bästa. Glad var ju jag.
Sten
Svar från Bjarne 2017-03-20 08:34
Tack så mycket Sten! Kul att höra att du var konstnärlig redan i tonåren. Fina motiv fastnade du för också, och grattis i efterskott till betyget!
Hälsningar
Bjarne
Det kan du väl få göra.
Inte lätt just nu se det vackra i skogen men kommer snart.
Sköna dessa bilder är.
Gun-Inger
Svar från Bjarne 2017-03-20 08:35
Tack, det var snällt att jag fick göra det! Kul att du gillar snön trots att vi längtar efter andra tider.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne!
Länge sedan jag kommenterade ett inlägg, men dristar mig till att göra det nu! Snö fungerar bra i bild oavsett om det är oktober eller februari, eller för den delen mars eller april.
Den första bilden har ett härligt varmt ljus och ett tydligt blickgång i det främre trädet som också har den grövsta stammen
Bild två-fyra är svartvita, såvitt jag kan bedöma, och de gör sig alla väldigt bra i det uttrycket. De är samtliga mer eller mindre grafiska. I bild två saknar jag kanske ett naturligt blickgång, men mångfald gör ändå bilden intressant och trevlig att betrakta. Bild tre har ett härligt djup i tre tydliga lager som vardera dessutom har olika bildelement och toner. Snön som yr diagonalt utgör en extra krydda i bilden! De snötyngda grangrenarna i den avslutande bilden är oemotståndliga! Här kryddas bilden med spår från något djur, oklart vilket. Det får mig att fundera lite över detta/dessa djur och spåren livar verkligen upp bilden.
I mitt tycke är toppbilderna de två sista, men jag har väldigt svårt att sätta den ena före den andra. Måste jag? Okej, vinnare blir nummer tre på grund av den oslagbara vårvinterkänslan!
Ser fram emot träffa dig i morgon!
/Ulf
Svar från Bjarne 2017-03-29 19:59
Hej Ulf och tack för kommentaren! Absolut, alla utom första är konverterade till svartvitt. Jag håller med om din analys och jag skulle nog placerat bilderna i samma ordning. Jag har en variant på sista bilden, där jag gått närmare och har fotat bara grangrenarna. Jag valde ändå att ta med den här, mycket tack vare spåren i snön. Det var kanske rätt beslut.
Jag ser också fram emot en rendezvous på tåget!
Bjarne