I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

När suget blir för stort

Jag var på resa i jobbet i veckan, en kväll i Göteborg och en i Norrköping. Det regnade båda kvällarna. Jag hade kompaktkameran med, och gick en runda med paraply i varje stad. Vädret gjorde att kameran aldrig kom fram. Sista morgonen var suget efter att fotografera så stort, att jag tog en bild genom fönstret från hotellrummet, och det är bilden nedan.

Är jag så fast att jag känner abstinens om jag inte får göra bilder? Det gör att jag kan få viss förståelse för de som fastnar i drogmissbruk, spelberoende eller blir shopoholics. Mitt "beroende" är trots allt mer hälsosamt. En del kanske tycker att jag är shopoholic när det gäller kameraprylar, men det finns de som är värre. Tror jag... 

Inlagt 2019-02-10 17:47 | Läst 386 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Men visst är det en härlig känsla, att vilja fotografera, gärna varje dag.
Jag förstår inte sådan som kan ha paus i månader ...
- hawk
Svar från Bjarne   2019-02-10 18:24
Nej, jag klarar inte långa pauser heller! Tack för kommentaren Håkan.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Foto afhængighed er vel ikke den værste last af være ramt af. Det kan dog blive en dyr en, hvis man ikke kan "styre" sig lidt :-)
Dit foto her giver en del at spekulere over og tolke på - hvem har lavet sporene og hvor fører de hen ?
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne   2019-02-10 18:28
Hej Erik! Jag försöker i alla fall att handla fotoprylar med förstånd, och ibland lyckas jag :) Intressant att du också tänker på spåren. Jag funderar över varför någon varit uppe och gått där på taket. Tack så mycket för din kommentar Erik!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Hej! Snyggt svv med analog kornkänsla, du har valt att ta med väldigt mycket av huset, det hade inte jag gjort, det är lite spännande hur man väljer utsnitt. Må fint, LO
Svar från Bjarne   2019-02-11 19:56
Ja, man tänker olika. Det utsnittet kändes rätt då, men kvadratiskt hade nog kunnat funka rätt bra. Japp, jag har lagt till korn! Tack så mycket för kommentaren!
Må väl!
Bjarne
Fota bör man, annars dör man......inombords! Undrar vad som samlar spåren där i nedre vänsterhörnet? Hälsningar/ björn T
Svar från Bjarne   2019-02-11 19:57
Ja, för vissa av oss är det nog så! Jag borde veta vad som fann där, som har sett scenen irl, men se det har jag glömt. Tack för kommentaren Björn!
Hälsningar, Bjarne
Jag trodde titeln handlade om motivet - stegen fram till kanten. Det blir väldigt obehagligt.
En helt annan berättelse, som man inte pratar så mycket om men som tack och lov tycks komma mer i ljuset nuförtiden. I radion och tidningen.
Nej jag känner ingen men i media och bortom umgängeskretsen.
Svar från Bjarne   2019-02-11 19:59
Oj, här var en annan tolkning. Ganska logisk när jag tänker efter och precis som du skriver så är det ganska vanligt. Jag jobbar själv med järnväg och känner väl till att det händer många otäckheter i det sammanhanget. Tack för kommentaren Gunnar!
Hälsningar, Bjarne
Vilken tur då att det fanns spår i snön! Annars hade nog bilden blivit ganska platt (!)
Svar från Bjarne   2019-02-11 20:00
Helt rätt, det hade nog inte blivit någon bild, inte av mig i alla fall! Tack så mycket Jocke!
Hälsningar
Bjarne