I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Orkidémossen

Sista utflykten med Hässleholms fotoklubb för vårsäsongen gick till Åraslövs mosse utanför Vinslöv. Vi var tre tappra själar som samlades där denna soliga sommarkväll med fokus på växter och inte minst orkidéer. Mossen är främst berömd för att det finns ett förhållandevis stort antal orkidéarter där. 

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

Inlagt 2021-06-23 18:59 | Läst 1527 ggr. | Permalink
Fantastiska bilder av sköna blommor. Jag undrar varför blommor är så vackra? Har bina sinne för sköna blommor?
Svar från Bjarne 2021-06-24 13:18
Det kanske de har:) Något i naturen måste göra att det är fördelaktigt att vara vacker. Tack för kommentaren Sven!
Hälsningar, Bjarne
Fina bilder och några fina orkidéer, gillar särskilt de i vitt 4 och 7. Jag fick tips om denna mosse från en fotokollega som jag skrev in i mobilen, men troligen så gick rättstavningen in för det stod Åstorp och det vet jag att det inte skulle vara, men nu är jag på banan igen. Men det är kanske försent för i år?
Svar från Bjarne 2021-06-24 13:20
Det är några veckor sedan jag var där, men det finns många slags orkidéer där, så jag skulle tro att det finns chans än, om du inte dröjer för länge. Tack för kommentaren Peter!
Hälsningar, Bjarne
pdahlen 2021-06-24 13:31
Fint, jag tar nog en tur i nästa vecka
pdahlen 2021-06-28 15:05
Var vid mossen idag, något sådant hade jag aldrig trott det skulle vara, det var ju orkidéer överallt, måste vara många tusen över mossen. Inte ens de hundratals flugorna som svärmade runt mig kunde förstöra upplevelsen, men störde gjorde de:). Hade nog tur att gick rundan medurs så att jag kom till spången först på slutet, annars hade det kanske varit risk att jag vänt och inte gått rundan och missat en hel del om jag gått spången och sedan hamnat i skogsområdet
Svar från Bjarne 2021-06-30 08:26
Så kul att det blev lyckat för dig! Härligt att det var så många orkidéer fortfarande. Får kanske ta en tur till...
Hej Bjarne.
Orkideer er altid nogle fascinerende fotomotiver. De er så meget anderledes end andre blomster - synes jeg.
Nummer 3 og 4 er mine favoritter her.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Bjarne 2021-06-24 13:21
Hej Erik! Visst är orkidéer mycket vackra och tål att fotograferas. Tack för dina favoritval och för kommentaren förstås!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Orkidéerna är vackra och du har fångat dem på ett fint sätt i det sena solljuset. En av mina sommarfavoriter är dock humleblomster så den får också ett plus. Stråna på andra bilden blev väldigt lyckade också så det behöver inte vara blomsterprakt om man är ute vid rätt tid på dygnet och kan nyttja det.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2021-06-24 13:23
Tack för den vänliga kommentaren Lena! Det är helt okej att välja något annat än orkidéer som favorit. Solen var en bit upp på himlen fortfarande, men det var hanterbart.
Hälsningar, Bjarne
Orkideér står naturligtvis alltid högt i kurs för en naturfotograf. Men just humleblomstret, även vattenklöver gillar jag lika mycket. Dom har varit ett naturligt inslag i mina skogar. När jag äntligen kom till Gotland för många år sedan kunde jag komplettera arkivet med flera orkideér.
Sten
Svar från Bjarne 2021-06-27 09:42
Jag tycker också humleblomster är en mycket vacker växt och vattenklöver har intressanta former. Tack så mycket för kommentaren Sten!
Hälsningar, Bjarne
Riktigt fin blomsterserie där #2 och framförallt #6 sticker ut i mitt tycke.
#2 i helgrönt med glittrande utstick när solen lyser på dem.
#6 har en fantastisk färgmatchning mot den gröna bakgrunden. Det korta skärpedjupet lyfter fram klockorna på ett mycket fint sätt!
Svar från Bjarne 2021-06-27 09:44
Stort tack för kommentaren och omdömena om några av bilderna!
Hälsningar, Bjarne