I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Sett på morgonen

Inte mycket till tema bland de här bilderna. Enda gemensamma nämnaren är nog att de är gjorda under en morgonpromenad från ett hotell till dagens arbete på sträckan Fridhemsplan - Solna strand. Kronologisk ordning.

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2019-06-29 08:47 | Läst 1954 ggr. | Permalink
Ett nedslag i livet, helt enkelt. Funderar lite på vilken väg du gått...

#1 blir bra i svartvitt när stenarna i bakgrunden framträder som siluetter. Att trädets skugga ytterligare förstärker stämningen är ett plus!

#2 har i sin enkelhet bra färgkombinationer. Utan klottret hade den nog varit intetsägande, men nu blir den intressant. Noterar även ett rött färgstänk på trappsteget. :)
Svar från Bjarne 2019-06-30 21:47
Tack så mycket för kommentaren Jocke! Jag startade strax norr om Fridhemsplan, kom ner till vattnet vid Västermalms marina tror jag det heter, över kanalen där man också korsar Essingeleden, Pampas marina och sedan längs vattnet till Solna strand.
Hälsningar
Bjarne
jbrkm 2019-07-02 21:55
Såklart! Cyklade delar av den vägen häromdagen. Fast åt andra hållet :-)
Tycker den första bilden är intressant. Vilka var dom, människorna som fick sin sista vila där på kyrkogården. Eller fick dom vila i frid ? Nää jag tror inte det. Såg en bild på Valbo kyrka med gravstenar i förgrunden. Det är nog inte många av dom som står kvar idag. Min dotter jobbar på kyrkogården och ska ta en bild från samma plats för att jämföra.
Min dotter brukar vara utlånad till Hedesunda kyrka. Där hittade hon en gravsten med ett namn hon kände igen. Knappt läsbart. Det visade sig att det var min mormors mormor och mormors moster som var begravd där. Hon får ju inte prioritera släktens gravar när hon jobbar men får gärna gå dit på fritiden och göra ren den.
Sten
Svar från Bjarne 2019-06-30 21:48
Tack så mycket för kommentaren Sten! Kul att kyrkogårdsbilden intresserar sig. Vilken historia om gravstenen vid Hedesunda kyrka! Ibland slumpar det sig.
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Du är väl medveten om att jag gillar sådana motiv som i foto nummer 2 och 4. Fult och fotogenisk. Jag har blivit inspirerad av W. Eggleston. Berättelsen säger att hans fru skulle ha sagt til honom att han kunde fotografera det fula, när det inte var något vackert att fotografera i Memphis :-) Som han själv sulle ha sagt (det fanns inga vackra motiv här) när han bytte från s/v till färger.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2019-06-30 21:51
Hej Erik! Det kanske bor en liten Eggelston i mig. Det är inte första gången jag fastnat för det fula, så det är härligt att du uppskattar mina försök i genren!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Erik Madsen 2019-06-30 22:24
Hej igen.
Jeg har også skrevet flere blogindlæg med samme inspiration fra WE.
Med mange venlige hilsener fra Erikston :-)
Du gör snygga utsnitt ur verkligheten + bra teknik= bra bilder! Med vänlig hälsning, LO
Svar från Bjarne 2019-06-30 21:52
Tack så mycket för det LO, kul att de uppskattas!
Hälsningar, Bjarne
Nog så viktiga bilder..ibland kan man lägga prio på sånt som inte är direkt vackert eller bekvämt på bild om det passar sig..
Mv/Gunte..
Svar från Bjarne 2019-06-30 21:53
Jag har väl en förmåga att ibland fastna för sådana lite fula motiv eller som är ovanliga på annat sätt. Tack för kommentaren Gunte!
Hälsningar, Bjarne