I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Sharpnude?

Vissa namn låter rätt konstiga när man översätter till annat språk, t.ex. engelska. Skarpnäck torde bli Sharpnude! Jo, jag tog tunnelbanan till Skarpnäck för några veckor sedan med avsikten att ha en skön kvällsvandring genom Nackareservatet. Det blev det också och slutmålet var inte bestämt från början, men till slut föll valet på Saltsjö-Duvnäs - eller Salt Sea Pigeon Spit om man så vill. Därifrån blev det Saltsjöbanan tillbaka mot Stockholm.

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2017-06-19 18:26 | Läst 923 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Bild 2 ger mig en känsla av någon film jag sett för länge sedan, den (bilden) gillar jag! Och nummer 4 också, jag har själv försökt fånga såna rötter på bild men inte fått till det så bra. Jag tror faktiskt att det kan vara samma rötter vi plåtat :)

"Näck" är ju slang, så då borde "skarp" också tolkas som slang och i min årgång så kunde man säga "skarp" om en snygg tjej. Men då blir ju din översättning inte lika bra så vi glömmer det :)
Däremot blev jag intresserad av vad ordet egentligen betyder, för Skarpnäck borde ju fått sitt namn på andra grunder. Och jag hittade att "näck" är bildat av ett gammalt indoeuropeiskt ord som betyder "bada" eller "tvätta."

Ha det gott! /Thomas
Svar från Bjarne   2017-06-20 18:43
Stort tack för kommentaren Thomas! Intressant att bild 2 ger dig filmassociationer. Jag gillar rötter också och fotar dem då och då. Nästan sjukt om vi försökt oss på samma! Tack också för att du har forskat om ortsnamnets ursprung och delar med dig av det!
Ha det fint!
Bjarne
Vackra bilder där jag fastnar särskilt för den sista! Tur att vi får ha våra ortsnamn på svenska!! Krångligt att säga att jag varit i Tune Horsemountain idag och hälsningar från The Cross Moore :-) / Björn T
Svar från Bjarne   2017-06-20 18:44
Tack Björn, svartvitt för dig idag! Jo, det är nog enklast om vi fortsätter med svenska ortsnamn.
Enjoy the evening in Cross More!
BJarne
Spännande o fin natur däruppe kring huvudstaden, först är en riktigt vacker komp med sten o grönska som passar så fint tillsamman, i den andra letar jag ansikten, något jag brukar göra, o med lite fantasi skymtar ett rätt groteskt ansikte i denna fina bild, åsso den sista, en rotbild är alltid spännande, det är fascinerande att se hur dom brer ut sig o bildar fina mönster, favoriten blir nog tvåan med ansiktet! Allt som allt en fin serie, som vanligt från dig! Hälsn från GLUE HARBOUR, LO
Svar från Bjarne   2017-06-20 18:46
Tack så mycket LO! Tänk vad mycket du ser i tvåan - måste försöka hitta det där ansiktet! Kul att vi båda gillar rötter också.
Hälsningar från Shaking Room
Bjarne
Nackareservatet har jag hört talas om i många år men aldrig besökt. Tyresta har inte sluppit undan mig. Fyra riktigt bra bilder. Visst är den någon Star Wars figur i den andra bilden. Jag brukar också fastna för rötter som frilagts, ofta på grund av att vatten sköljt bort jordlagret eller trampats av för många människofötter.
Sten
Svar från Bjarne   2017-06-20 18:49
Jag har bara varit i Tyresta en gång, så det är svårt att jämföra. Intrycket är ändå att Nackareservatet står síg väl och så har det fördelen att man kommer dit så lätt när man är på tillfälligt besök i Stockholm utan bil. 15 min med buss från Slussen. En till som hittar ansikten i stenbilden! Rötter har intressanta former också. Stort tack Sten!
Bjarne

Innehållskategorier