I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Sista snön och frosten?

Mildvädret har kommit tillbaka till Skåne när jag skriver det här. Det är ju en del vinter kvar rent kalendermässigt, så kanske frost och snö kommer tillbaka. Vi får se. De fem första bilderna i inlägget är tagna sista dagen då det fortfarande var rimfrost på träden, medan den sista är tagen dagen efter då plusgraderna återkommit efter omkring tre veckors bortovaro. Det mulna vädret lockade mig till att göra de flesta bilderna i svartvitt Alla är tagna på promenadavstånd från hemmet på Nävlingeåsen.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2016-02-06 08:24 | Läst 1292 ggr. | Permalink
Bra val att göra dom i svartvitt. En typ av motiv jag gillar. Hade nästan blivit svartvitt även i färg kan jag tro.
Sten
Jag tycker att vinterlandskap gör sig bra i s/v. Vi kan nog vara helt säkra på att frost och snö återkommer minst en gång till denna säsong, allt annat vore förvånande. Femte bilden gällas bäst.
Fint, Bjarne!
Dagens favorit blir sexan, som jag uppfattar som nästan abstrakta former och vackert milda färger!
/Niklas
Svartvita landskap blir ofta snyggt, så också dom här!/ Björn T
Blev riktigt bra, gärna riktigt hög kontrast, fint! Må gott, LO
Hej Bjarne! Träd med rimfrost eller snö gör sig bra på bild oavsett om de presenteras i svartvitt eller färg, men svartvitt kan ofta vara det "bästa" valet. Jag skulle nästa kunna tror att du håller på att skifta motivintresse från stenar till träd, i alla fall sett till de senaste inläggen med naturbilder. :-) Men visst ser jag stenmurar i bild 3 och 4!
Vilket härligt grenverk i första bilden, det nästan anfaller mig. Du har fått fin struktur i bilden trots virrvarret av grenar. Mycket tack vare de lite grövre, mörkare grenarna.
I den andra bilden dominerar det ganska centralt placerade trädet med sitt yviga grenverk om sträcker sig ut mot de övre hörnen. Brukar uppskattar enbuskar, men här skulle jag önskat att den inte var med alternativt att den hade en släkting på högra sidan. Gör att bilden känns lite vänstertung, men det räddas till viss del av att trädet lutar åt höger. Naturen är dock som den är och bilden är fin!
Sedan följer två bilder med i mitt tycke lite väl hög krispighet. Båda bilderna är uppbyggda på likartat sätt, ser inga direkta ledlinjer in i bilderna men det finns ändå tydlig förgrund, mellanparti och bakgrund.
Bild fem ger en telekänsla, upplever den initialt tvådimensionsiell, men ser att det finns ett visst djup i bilden. Granskogen bildar en lugn fin fond till de två tydliga träden framför skogsridån.
Den sista andas vintervår (det heter nog vanligen vårvinter, men det känns som en bakvänd ordning på orden). Vatten- och isytorna är trevliga och här känns färg som ett bra val.
Toppduon står att finna i de två första bilderna, i den ordning de presenteras i inlägget! Sätter sedan bild tre på bronsplatsen.
Önskar dig en avkopplande kväll! /Ulf
Svar från Bjarne 2016-02-15 18:41
Tack så mycket för kommentaren Ulf! Ja, träd kanske seglar upp som nytt favoritmotiv! Vi får se hur det kan bli med det. Jättekul att du väljer första bilden som favorit. Jag hade gått förbi trädet flera gånger och gillat vad jag såg, men hade dubier om hur jag skulle kunna göra en bra bild av det. Att gå riktigt nära med vidvinkel blev lösningen, för att få grenarna att peka ut mot kanterna på rätt sätt.

Jag är rätt osäker hur jag hade rangordnat resten, men jag gillar själv sista bilden en hel del, så den hade nog åkt upp en bit på skalan.

Ha det bra i veckan!
Bjarne