I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Skaka ner maten

Jag är väl inte ensam om att ha ätit mig proppmätt. Mitt sätt att försöka "kompensera" var en skogspromenad på två timmar på juldagen. Det kändes i alla fall bättre efteråt. Värdet var inte särskilt juligt, eller också så var det en mycket typisk juldag för Skåne ur vädersynpunkt. Några plusgrader, dimma och ibland lite duggregn. Kameran var med och här kommer några skott i kronologisk ordning i brist på bättre idéer. God Fortsättning!

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2019-12-26 08:41 | Läst 1962 ggr. | Permalink
Där nere har ni en annan natur/skog än uppe hos mig. Skåne är vackert. Blir lite nyfiken på tredje bilden. Dom resta stenarna har kanske varit någon sorts grund eller liknande. Intressant.
Sten
Svar från Bjarne 2019-12-26 22:14
Jo, det ser väl lite annorlunda ut här. Visst avverkas det här också, men det är inte så illa som jag förstår att det är i dina trakter. Stenarna ligger vid en gammal husgrund, så de har säkert stöttat någon typ av byggnad. Tack för kommentaren Sten!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Du är verkligen inte ensam om det - med maten. Jag höll tillbaka lite - jag har jo också lite problem med at "løbe/gå" fettet av igen :-)
Din puffbild i den här serien är min favorit. Bilden med "stendiget" kommer direkt efter. De är förmodligen mycket vanliga i Skåne ? Vi har dem också på flera platser här i DK. Det var en vid vår tidigare sommarstuga, som var skyddad.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Samma väder här.
Svar från Bjarne 2019-12-26 22:15
Hej Erik! Du väljer samma favorit som jag. Det har legat någon typ av byggnad på platsen för tredje bilden, och kanske är det en bit av det vi kallar "fägata" intill, där djuren gick. Tack så mycket för kommentaren!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Vacker terräng där! Ser ut att finnas bra med motiv dessutom, även i gråväder..
Hälsn!
Svar från Bjarne 2019-12-26 22:16
Jo, visst är det fint, men det är det i de skogar utanför Stockholm som jag besöker ibland också. Fast olika. Tack så mycket för kommentaren Jan!
Hälsningar, Bjarne
Gråväder är nog en fotografs bästa vän? Härliga mossor.
Svar från Bjarne 2019-12-26 22:17
Ja, för viss typ av bilder är det alldeles utmärkt och våt mossa får fin färg! Tack för kommentaren Mats!
Hälsningar, Bjarne
Vackra utsnitt, du är bra på att begränsa o koncentrera! Hälsn, LO
Svar från Bjarne 2019-12-26 22:18
Tack så mycket för vänlig kommentar LO!
Hälsningar, Bjarne
Sten och grönmossa är en fin kombination! Här på lite olika sätt. I #2 har du lyckats fint med kompositionen i stendungen där blicken snabbt hamnar ute på den dimmiga ängsytan. Bra! #3 och #4 har fina gröna färger också med de stående stenblocken i den första och den stora stenen i mitten i den andra som intressanta objekt. Härligt med en fotopromenad i skogen!
Svar från Bjarne 2019-12-28 23:05
Visst var det härligt! Även du fastnar för #2 och det gör jag ju själv också. Jag är allt lite svag för mossgrönt, särskilt som den lyser när den är våt. Tack så mycket för kommentaren Jocke!
Hälsningar, Bjarne