I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Sommarkväll vid Haväng

När vintern vägrar släppa sitt grepp även om landets sydligare delar, så kan det passa bra att drömma tillbaka till förra sommaren. I mitten av juli åkte jag ner till Haväng, som ligger vid Skånes östkust. Det är ett trivsamt ställe att vandra längs havet och på hedarna. Det var en mycket vacker kväll, till stor del solig, men även med en del moln på himlen som oftast gör underverk på bilderna.

Någon av dessa som blivit extra lyckad?

#1

Åltina och stolpar för att hänga upp fiskenät.

#2

Hedblomster i förgrunden.

#3

Lindgrens lada.

#4

Plats för vila...

#5

Kanske Sveriges mest fotograferade träd? Flera av Sveriges mer kända landskapsfotografer har avbildat denna tall. Den står ju så vackert att man bara inte kan låta bli!

 

 

Inlagt 2013-03-17 16:10 | Läst 3282 ggr. | Permalink
All blev lyckade Bjarne, men hjärtat klappar lite extra för den sista med sitt ensamma träd. Är svag för sådana motiv!
Även första bilden är urhärlig med sin fina komposition!
Ha det så gott!
Svar från Bjarne 2013-03-17 16:33
Tack Heléne! Svårt att misslyckas med ett motiv som den ensamma tallen!
Ha det bra!
Bjarne
Å vad härligt att se sommarbilder - de är fina alla, men 5:an får bli min favorit! // Sören
Svar från Bjarne 2013-03-17 16:33
Tack Sören! Två röster på tallen nu!
Hälsningar
Bjarne
Fina bilder från Skånes underbara kust Bjarne! Du fick in riktigt skönt ljus i bilderna/ mvh Danne
Svar från Bjarne 2013-03-17 17:12
Tack Danne! Ja, det var en härlig kväll.
Hälsningar
Bjarne
Hej Bjarne. Fina bilder allihop men jag tycker att den första sticker ut. Snygg grafisk form med stolparna som sträcker sig mot ovädersmolnen. Mvh Thomas
Svar från Bjarne 2013-03-18 08:06
Tack Thomas! Kul att du gillar den bilden särskilt.
Hälsningar
Bjarne
Härliga bilder! Intressanta motiv allihopa tycker jag. Bra fångat Bjarne! Allt gott
Svar från Bjarne 2013-03-18 08:06
Tack för det Mikael! Ha en bra dag!
Bjarne
Gillar dina bilder från Haväng. Mättade med färg och sommarkänsla. Det kändes lite märkligt, att hitta dem precis när jag själv kom hem från samma plats i lördags! Då var det högt med snö, vilket vi inte riktigt förväntat oss och vi var skodda därefter, så det blev en inte alltför lång plumsande promenad längs stranden. Utan att känna till det ensamma trädets status som celebritet i fotovärlden, kunde inte heller jag motstå att fotografera det! Min favorit blir alltså trädbilden men jag gillar också linjerna i den första. Dessutom känner jag starkt för den klassiska svartvita bilden av längan, som hukar nedanför vallen. Tittade in på dina andra bilder och såg, att du bland många fina bilder, hade en vinterbild av samma motiv.
Ha det bra i väntan på våren!
Eva
Svar från Bjarne 2013-03-18 16:40
Hej Eva! Kul att höra om ditt besök vid Haväng. Det är en fin plats året om. Tack så mycket för din utförliga kommentar om bilderna. Kul att du fotade det ensamma trädet också. Det ÄR svårt att motstå! Egentligen är det kanske dags för ett nytt besök till helgen efter morgondagens snöstorm. Kan nog bli fina motiv där då!
Ha det bra!
Bjarne
Mycket vackert! Gillar färgerna extra mycket i de två sista.
Trevlig helg!
Ewa
Svar från Bjarne 2013-03-23 08:49
Hej Ewa! Tack så mycket Ha en bra helg du också!
Bjarne
Hej Bjarne! En samling mycket fina bilder vilket gör det mycket svårt att välja favorit, även om jag sorterar bort den svartvita bilden som saknar en intressant himmel, vilket de övriga fyra har. Eftersom jag "måste" välja en bild blir det nummer...2! Härliga moln som även påverkar vattnets nyanser. Vertikal komposition (din landskapsfavorit, eller hur?) med gula blommor i förgrunden och blått vatten och mörkt gråblå moln blir tillsammans en mycket smakfull anrättning. Men samtliga bilder platsar som favoriter!
/Ulf
Svar från Bjarne 2013-03-30 12:17
Tack så mycket Ulf! Jo, det blir ganska mycket stående bilder för min del. Jag tror det beror på att jag ofta vill framhäva förgrunden i bilden. Kul att du väljer just nummer två, som jag tycker mycket om själv. Jag har bland annat gjort en canvastavla av den som jag haft med på Hässleholms fotoklubbs utställning på ett lokalt café - tillsammas med en annan stående bild förstås!
Njut av påskhelgen i vinterskrud! (här är 15 cm nysnö - skottat på påskafton i Skåne!)
Bjarne