I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Träiga former

Jag fascineras ofta av träd och hur många former de kan anta. Ett av naturens underverk, härliga att fotografera och titta på. Dessa är funna i Stenshuvuds nationalpark. 

#1

#2

#3

#4

December, och boken har ännu inte släppt alla sina löv. 

Inlagt 2017-12-10 09:45 | Läst 957 ggr. | Permalink
Helt rätt Bjarne, det finns egensinniga träd liksom människor, lika kul att studera och fundera över. Väldigt varm härlig färg där i sista bilden med boklöven, och i bild 2 kan man ju fundera över vad som hänt, hur gick det till? Dina bilder från denna plats påminner om den tid när jag for omkring där, inte med kamera, utan med mountainbike, full fart och en och annan vurpa då stenar är väl dolda i löven. Lyckades inte cykla hela vägen upp från norr, fick dra den en sträcka, men åt söder gick det med en vådlig fart ner till badet. Alltsammans i gryningen sommartid så ingen blev irriterad och störd av galningen på cykel.
Svar från Bjarne 2017-12-10 16:38
Ojdå, vad du varit våghalsig där på berget! Där är gott om sten bitvis, så jag förstår att det var en utmaning. Kul att du gillar de varma boklöven och tack för kommentaren!
Hälsningar, Bjarne
Vackra färger i dina bilder.
Ofta funderar jag på vad som har hänt med grenarna i unga år när dom får den där krumeluriga formen. Är dom "födda" så eller har någon el. något påverkat växtsättet.
ing-marie
Svar från Bjarne 2017-12-11 21:05
Tack så mycket Ing-Marie! Vet inte varför det blir sådär. Får kanske fråga någon arborist eller så!
Hälsningar, Bjarne
Här hos mig är det ont om vridna träd. Finns bara raka stammar så som skogsbolagen vill ha. Första och sista gillas lite mer den här gången. Var till trollskogen på Öland för några år sedan. Där fanns massor med tallar som trasslat in sig i varandra. ( som din andra bild ). Tyvärr var det starkt solsken och bilderna blev därefter.
Sten
Svar från Bjarne 2017-12-11 21:06
Tack för det Sten! Ljuset är nog mer tacksamt i de två bilderna också. Jag har också försökt fota Trollskogen på Öland i sol, och det är näst intill hopplöst!
Hälsningar, Bjarne
Förmodar att det är vindarna som hjälper till att skapa dessa vackra stammar.
Vackert är det med grenarnas former och mossan i mustiga fina färger.
Svar från Bjarne 2017-12-11 21:07
Tack så mycket Margareta, kul att du gillar! Jag tror nog inte riktigt på det där med vinden här, då dessa träd står ganska skyddade. Fast jag har ingen bättre förklaring!
Hälsningar, Bjarne
Fina trädverk du förevigat, där är verkligen fint vid Stenshuvud! Hils, LO
Svar från Bjarne 2017-12-11 21:08
Tack så mycket LO! Det är en plats man kan återvända till om och om igen. En knapp timme tar det för mig.
Hälsningar, Bjarne