I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Vackert med moln och regn sen kväll i Dalarna

Jag var i Dalarna förra veckan, närmare bestämt vid Storsund mellan Falun och Borlänge. Jag hade umgåtts med mina arbetskamrater under kvällen, men nu styrde de flesta sin kosa mot sängen. Det var en ljus och fin sommarkväll, med vackra moln på himlen. Sova? Nej, inte än!

Jag gick istället en runda, delvis längs sjön Runn. Fallstrimmor av regn började dyka upp och så småningom uppenbarade sig ett färgskådespel, som inte liknar något jag sett förut. Fast jag fick inte en enda droppe på mig! Bilderna är tagna mellan 21.56 ovh 22.33. Tur att jag är "envis" och alltid har en kamera med mig, åtminstone kompakten.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Inlagt 2017-06-23 08:19 | Läst 1306 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Oj vilken färgprakt och vilken skönhet! Så bra att du envis och släpar på kameran!
Svar från Bjarne 2017-06-24 11:10
Tack så mycket Lena! Envishet kan vara olika bra i olika lägen :)
Hälsningar, Bjarne
När jag jobbade hade jag alltid kameran med i bilen. Åkte så ofta som möjligt över åkrarna i stället för motorvägen hem. Idag är jag sämre på att ta den med. Man borde utöver systemkameran ha en lättar kamera som får plats i fickan.
Vilken tur att du hade den med när detta ljusfenomen dök upp. Den skulle du absolut få visa på TV - vädret. Nu när det är midsommar så är den nog aktuell. Fina sommarbilder däröver också. Önska dig en trevlig midsommar och ta fler bilder med kompakten.
Sten
Svar från Bjarne 2017-06-24 11:11
Tack för kommentaren Sten! Den lilla kameran som man kan ha i fickan har absolut sina fördelar och dagens kvalitetskompakter är riktigt bra.
God fortsättning på midsommarhelgen!
Bjarne
Strålande vackra bilder Bjarne, visst är det förunderligt vad fint det är ute i naturen!/ Björn T
Svar från Bjarne 2017-06-24 11:12
Tack så mycket Björn! Så är det, och Dalarna är ett av många fina områden!
Hälsningar, Bjarne
Nice, really nice, särskilt bild 4!
Svar från Bjarne 2017-06-24 11:13
Tack så mycket Ragnar! Kul att blomsterängen ner mot sjön föll dig i smaken.
Hälsningar, Bjarne
Otroligt vackra bilder, Bjarne!
De två sista är ju riktigt spektakulära!
/Niklas
Svar från Bjarne 2017-06-24 11:15
Tack så mycket Niklas! Kul att höra från dig igen. Det där fenomenet gick bara inte att undvika att fota.
Hälsningar, Bjarne
Ja det var en riktigt fin serie, dramatiska moln över vatten blir fint, på dom sista väntar man nästan på en explosion, men den kom nog som tur är inte, ha en mysig midsommar, LO
Svar från Bjarne 2017-06-24 11:22
Tack så mycket LO! Nej, någon explosion blev det inte! Moln är ett av mina favoritmotiv och visst blir det extra snyggt över vatten.
Ha en fin midsommardag!
BJanre