I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Varför detta hörn?

Vad är det som gör att man som fotograf fastnar för vissa bilder? Motivet nedan bara drog i mig och jag var "tvungen" att ta en bild. Varför då? Det är ju bara ett hörn och en rhododendronbuske?

Om jag ska försöka med  en egen analys så är det nog något med symmetrin och en slags "sterilhet" (vilket nog inte är ett svenskt ord). Förhållandevis moderna byggnader med likadana fönster och så busken som bryter av. Nu kommer den intressanta frågan. Har en sådan här bild något att säga?

Inlagt 2020-02-01 08:43 | Läst 1305 ggr. | Permalink
Mycket bra bild!

Mvh

Stephen
Svar från Bjarne 2020-02-01 18:33
Tack så mycket Stephen!
Hälsningar, Bjarne
Förstår vad du menar. Detta är ju ett mycket fint hörn som du fotat jättebra. Många andra hörn är inte alls lika fina. Det finns ett lugn i denna bilden och den gör sig utmärkt i sv/v. Men måste alla bilder ha något att säga? Kan de inte bara fina och tilltalande för ögat?
Svar från Bjarne 2020-02-01 18:35
Tack så mycket Christer! Visst kan bilder bara få vara vackra och det är kul att du upplever bilden på det sättet. Håller med om lugnet också.
Hälsningar, Bjarne
Nog tror jag att det var rhododendronbusken som gjorde att du tog bilden. Inte för busken självt utan för miljön omkring. Den är väldigt tålig och ganska vacker alla årstider. Hade den inte funnits så hade du inte sett bilden. Den är mycket bra i svartvitt men tror den har varit fin också i färg med tanke på fönsterbågarna och busken.
Sten
Svar från Bjarne 2020-02-01 18:37
Du har helt rätt, utan rhododendron, ingen bild! Kombinationen med miljön också förstås. Tack för kommentaren Sten!
Hälsningar, Bjarne
Jag tror att det kan handla om att bilden är öppen för tolkning. Det finns inte så mycket som propsar på att tolkas i en viss riktning. En typ av bilder som jag gillar.
/Gunnar S
Svar från Bjarne 2020-02-01 18:42
Det ligger mycket i det du skriver Gunnar! Sådana bilder är ofta mer intressanta. Tack så mycket för kommentaren!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Jag märker först fönstren där det finns gardiner vid ena och annars persienner på de andra. Det finns också något speciellt med de fina fönsterluckorna. Det passar bra med s/v här, men om rododendronbusken hade blommor .....?
Jag gillar också din komposition, där väggen till vänster blir en slags ledande linje.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2020-02-01 18:46
Hej Erik! Du ser detaljer i fönstren, som är en viktig del av bilden, precis som du lägger märke till ledlinjen som väggen bidrar med. Väl observerat och tack så mycket för kommentaren!
Jag önskar dig en skön lördagkväll!
Bjarne
Det finns ett starkt inslag av tristess i själva byggnaden, åtminstone är det så jag känner. Förstärkt lite av dom neddragna persiennerna som stänger mig ute. Men ändå finns det liv - rhododendronbusken! Hoppet lever! Hälsningar/ Björn
Svar från Bjarne 2020-02-02 15:06
Mycket intressant tolkning Björn! Jag söker ofta motsägelser i bilder och du pekar på en tydlig i denna bild. Tack så mycket för kommentaren!
Hälsningar, Bjarne
Varför detta hörn?
Ja du det kan man ju fråga sig..ibland dras man bara till ett motiv och är tvungen att ta en bild..Helt spontant tror jag inte att jag skulle ta denna bilden men....kanske ändå fast med en lite annan vinkling..
Frågan i sig brukar ibland dyka upp vid arkivbläddring, varför?
Mvh/Gunte..
Svar från Bjarne 2020-02-02 15:06
Så är det, man fastnar inte för samma motiv. Det har varit intressant att läsa kommentarerna som pekar på många tolkningsmöjligheter.
Hälsningar, Bjarne