I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Vitt här också

Det är väl gott om vinterbilder på bloggen nu, så de här bilderna är förstås inte unika. Jag låter inte det stoppa mig, utan det blir några snöfoton från området Dagstorpssjön-Ulfsbjär norr om Höör.

#1

#2

#3

#4

Inlagt 2019-01-27 15:02 | Läst 1985 ggr. | Permalink
Det är nog vitt i hela landet just nu och då blir det vinterbilder. Snötyngda grenar är vackert och grafiskt på sitt eget sätt. Dessutom ser allt så välstädat och rent ut när snön är helt orörd. Gillar det gamla trasiga huset/ladan. Det blev en fin kontrast med det röda och gulaktiga färgerna.
Hälsningar Lena
Svar från Bjarne 2019-01-27 19:14
Håller helt med, det är rent och snyggt med nyfallen snö. Kul att du gillar bilden på huset som brunnit! Tack så mycket Lena.
Hälsningar, Bjarne
Tycker också det är fint med vinterbilder, som här! Gröna sommarbilder brukar jag tröttna väldigt snabbt på.. :-) Tror inte vi har mycket mer snö här.. 5 cm. packad snö tror jag vi har.. med risk/chans för mer snö närmaste dygnen..
Hälsn!
Svar från Bjarne 2019-01-27 19:15
Okej, bra att veta. Kommer till Stockholm på onsdag, men det kan ju hinna komma med innan dess. Tack för kommentaren Jan!
Hälsningar, Bjarne
Vackra vinterbilder, du hittar fina mönster i bilderna! Hils, LO
Svar från Bjarne 2019-01-27 19:16
Tack så mycket LO! Det är det som är utmaningen, att leta mönster i en komplex miljö.
Hälsningar, Bjarne
Jag brukar aldrig lägga mig i hur en bild tas, det är bara fotografen som vet vad som är rätt. Jag fastnar för sista bilden på ladan. När jag skrålar och tar bort hålen i taket tycker jag att bilden växer i komposition och färg. Ändå fina bilder.
Sten
Svar från Bjarne 2019-01-28 18:27
Tack så mycket för kommentaren Sten! Det är alltid bra med tankar och tips kring alternativa sätt att fotografera, beskära m.m., så det tar jag tacksamt emot. Kanske använder jag din beskärning i framtiden!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne.
Det finns problem med snö här i Roskilde. Biten vi fick regnade bort igen. Det är klart att du skjuter snölandskap när de är där. Jag tycker bäst om nummer 2 med trädstammarna i kontrast till den vita snön. Det är något speciellt med nummer 4 av den förfallna byggnaden - gillas.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bjarne 2019-01-28 18:28
Hej Erik! Jag kan tänka mig att ni fick mer blötsnö i Roskilde, och den är sällan trevlig. Tack för att du berättar vilka bilder du gillar bäst och varför!
Många vänliga hälsningar, Bjarne
Snyggt..det skiljer en del i snömängd på någon mil hit och dit..
Mv/Gunte..
Svar från Bjarne 2019-01-28 18:29
Så är det säkert! Det ligger lite högre i dessa trakter, så då blir det nog mer snö. Tack Gunte!
Hälsningar, Bjarne
Se där! Skånevitt! Fastnar direkt för #4 av flera skäl. Den röda byggnaden passar bra ihop med snön. Håligheterna i byggnaden gör bra titthål till andra sidan där det plötsligt dyker upp detaljer. Som stegen t ex. Genomtänkt komposition!
Svar från Bjarne 2019-01-29 20:06
Tack så mycket för en utförlig kommentar kring bild 4! Inte jätteförvånad att du skulle gilla den bäst.
Hälsningar, Bjarne