Bara bilder

Madrid dag och natt

En het metropol med uteliv ända fram till fyra - fem på morgnarna när städpatrullen tar över och lämnar en renstädad stad inför kommande dag

Ljussättningen av stadens platser och byggnader skapar en varm och speciell stämning.

Just den här kvällen var Puerta del Sol fullt av människor

Efter en lång kväll och några timmars sömn var dags för en morgonpromenad med min lilla fickkamera. Puerta del Sol var i princip helt fritt från människor och helt renstädat efter natten.

En promenad runt stadens centrum innan dagen börjar ger en nästan surrealistisk känsla, tomma gator och torg som kontrast mot folklivet på dagar och kvällar.

Promenaden förde mig vidare till torget där vi suttit kvällen innan, mitt på torget stod en morgonpigg herre och läste en morgontidning.

Torget framför operan låg tyst och tomt

Nergången till Metrostationen var släckt och stängd och dagsljuset kommer sakta.

Några timmar senare är det åter full fart i staden som lyser av färger och lockelser

För den som mig älskar arkitektur är järnvägsstationen värd ett besök, njut av blandningen mellan gammalt och nytt samt alla olika färger, former och geometrier.

Postat 2012-04-22 14:12 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fyra dagar och tre nätter i Marrakech

Jag har varit fyra dagar och tre nätter i Marrakech, en stad som sprakar av färger, tillsammans med min äldsta son Johan.

Efter tre år med en Nikon D200 som är en bra kamera så upplevde jag den totala friheten med en Nikon D700, en kamera där jag inte behöver stativ för att kunna fotografera sena kvällar och nätter.

Medinan den gamla delen av staden är magisk med sina labyrintiska trånga gränder och medeltida byggnader är ett paradis för den som gillar att fotografera.

Mitt i hjärtat av Medinan ligger torget Djemaa el-Fna, torget som aldrig sover, på dagarna är det en gigantisk torgmarknad med ormtjusare, akrobater, vattenbärare och tusentals människor.

På kvällarna förvandlas torget till en cirkus med ett hundratal restauranger och flera tusen besökare. Röken från köken ligger tät över torget

 

Det är i det närmaste omöjligt att inte handla i Marrakech, staden har många tusen butiker där färger och dofter är överväldigande. Textilfärgning i Soukerna är en upplevelse.

Parc Majorelle som ägts av Yves Saint Laurent är med sina färger värd ett besök.

Arkitekturen i den tusenåriga staden få mig att tappa andan, man funderar hur långr vi har kommit på 1000 år, varför kunde de när inte vi kan?

Marrakech en stad där nytt och gammalt möts

Damer på torget

Postat 2012-04-15 20:23 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera