Bara bilder

En pizza i Ventimiglia

I västra Ligurien och bara sju kilometer från gränsen till Frankrike ligger Ventimiglia mellan den italienska Rivieran och Cote d'Azur. Staden ligger vid mynningen av floden Roia där den flyter in i liguriska havet. Roia delar staden i två zoner, den medeltida delen och den moderna staden.
Även om det inte är den mest besökta av Riviera-städerna, så är Ventimiglia charmigt på grund av sina pastellfärgade hus och intressanta platser och torg i gamla stan.
Vi tog pendeltåget en dag till Ventimiglia bara för att vi ville ha en "italiensk dag", äta en pizza och besöka marknaden i parken och längs strandpromenaden. På marknaden kan man hitta allt från husgeråd, skinkor, olivoljor, kryddor, ostar till väskor och skor. Förutom den stora gatumarknaden finns även en marknadshall som är mer värd att besöka när man är i staden.

Postat 2017-08-19 10:42 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

I den bästa av världar

Det är inte ens två veckor sedan vi lämnade Frankrike och jag drömmer redan om nästa besök.
Jag saknar verkligen de varma kvällarna och utsikten från terrassen.
Utanför kontoret är det grått och regnet faller, skall det verkligen vara så här?

Postat 2017-08-18 08:46 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Den 17e augusti, hemma igen

Efter en lång och skön sommar i Frankrike är vi åter hemma i Sverige, allt ser ut som det brukar.

Vi försöker leva analogt under semestern, vi undviker tv och internet så långt som det går, även barnen och deras flickvänner tycker att det är ok, det går faktiskt. Jag upplever att jag slappnar av lättare och blir mer utvilad utan surfande och bloggande, så det är säkert nyttigt.

Nu har det gått en vecka sedan vi kom hem och detta är mitt första besök på FS, det är lätt att falla in i gamla vanor, dock har jag bestämt mig för att spendera mindre tid vid datorer och tv. Framför allt kommer jag att fortsätta att jogga i princip varje dag, det är nog nödvändigt för välbefinnandet. Där vi bor i Frankrike lyser solen i princip varje dag och den 14 km långa promanad/joggingvägen är sagolikt vacker, då är det lätt att motivera sig, här hemma där det kan vara grått, blött och halvkallt är det inte riktikt lika roligt.

Jag älskar ljuset och färgerna i de små byarna och städerna längs Franska Rivieran, då och då tar vi bilen för att besöka någon liten by eller stad i närheten, bilden nedan tog jag en dag i Menton.

Postat 2017-08-17 07:23 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera