Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Brit Floyd - morgonens aptitretare kräver en fortsättning

Det bidde en bloggbild på Brit Floyd i morse, här nu några till. Som några redan så väl känner till är Brit Floyd ett tributeband i Pink Floyds anda.

 

 

 

Vi har en "målsättning" att se varenda ett av de tributeband som dyker upp i Sverige. Så svårt har det inte varit då banden inte är så väldigt många. Dessutom verkar de slå sig samman, vilket just Brit Floyd lär vara ett exempel på.

Höjdpunkten för oss var dock självfallet en konsert i våras i Globen då självaste Roger Water (från original Pink Floyd) kom med The Wall. Helt fantastiskt var det, trots Globen! Mina bilder därifrån finns här ... och här ... och här ....

 

 

 

 

Bildkvaliteten är inte något direkt att hurra för, men det jag vill visa är ändå lite av den stämning som rådde på Tyrol igår. Scenen på Tyrol är på tok för liten för bandet med den pampiga bild- och ljusshowen som såg ut att vara nedkrympt (jämfört med vad man kan skåda på Youtube).

  

 

 

Drömmer om en tid när jag kan hänga vid scenkanten med ett perfekt fotoläge, med en riktig kamerautrustning och ett fototillstånd hängandes runt halsen...

 

 

 

 

Inlagt 2011-10-11 22:24 | Läst 2151 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag har ett Pink Floyd minne från 1989. Jag och min kusin tog min gamla Volvo 142 och åkte ner till Italien. Vi slog upp tältet söder om Venedig i sanden. Det blåste och var ganska regnigt. Vi köpte en flaska vin och la oss i tältet. På kvällen hörde vi musik. Jag kände genast igen "Comfortably Numb". Vi gick ut på sandstrandet i natten och lyssnade över viken på Pink Flyd helt gratis i Venedig.

Magiskt.

Tommy
Svar från RHelena 2011-10-12 09:21
Vilket härligt minne! Har ett liknade minne själv också, från den traditionella Operafestivalen i Savonlinna (Nyslott). Vi råkade vara i staden vid tidpunkten för festivalen vars alla konserter är på slottet. Biljetterna var på tok för dyra för en familj på fem pers, men jag och dottern skulle gå och lyssna på någon opera i alla fall. Biljetterna visade sig vara slut och vi började turista i staden som är omgiven av vatten. Vi hamnade på några underbara klippor mittemot slottet och fick en gratiskonsert ihop med en fin sommarkväll! Inte dumt, även om jag inte är någon äkta operaälskare.
Dom är skickliga. Men på något sätt tycker jag att originalet är musikaliskt bättre. Kanske har det med tidsandan att göra, att det inte riktigt går att i vår tid göra den äkta varan?
Svar från RHelena 2011-10-12 09:36
Originalen är alltid bäst förstås, tyvärr har jag ju inte sett just Pink Floyd, men vårens Roger Waters var nog så nära man kan komma. Sedan kan man ju ibland undra om man bara är färgad mentalt av tron att originalen är bäst...
EGW 2011-10-13 05:25
Det är väl risk för att man har lite fördomar. Men jag lyssnade på samma låt från dels Brit Floyd, dels Pink Floyd (båda finns på Tuben) och tyckte alltså att musikaliskt slog Pink Brit. Sedan kan man säga att alla de där visuella effekterna inte direkt har med musiken att göra. Pink Floyd lärde jag mig tycka om på Vinyl en gång i tiden. Den färgsprakande showen är kanske underhållande, men jag behöver den inte. Jag har ju min egen fantasi.