Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Min version av The Wall - första halvan

Roger Waters i Globen för knappt en vecka sedan, en konsert och en multimediashow i den sanna Pink Floyd-andan! Mari L har visat sina bilder från första parkett i sin blogg tidigare. Här är några av mina bilder; satt en bit bort (trots att vi hängde på låset vid biljettsläppet), men det gjorde inte så mycket för själva showen kom väl till sin rätta på det sättet. Nackdelen var förstås att några närbilder var inte att tänka på. Och musiken hördes garanterat överallt i Globen!

Den pampiga inledningen med In the Flesh, mängder med pyroteknik och en makalös flygplanskrasch som pricken över i:et. Vi pratade innan konsertstarten med bänkgrannarna, två kurdiska killar från Bagdad (de var numera boende i Sverige), de tyckte absolut att jag skulle göra ett försök att fota... Lyckades inte fånga in kraschen något vidare, den kommer bättre till sin rätta i en filmad version.   Dessa sanna entusiaster hade förresten biljetter till extra konserten kvällen efter samt till konserten därefter i Köpenhamn...!!!!!

 

Another Brick in the Wall Part II, här en liveversion från Lissabon för den som vill höra samt se rörliga bilder...

                        

Muren börjar byggas upp, bit för bit pågår bygget under konserten, på riktigt.

 

Endast mindre gluggar kvarstår i muren...

 

                             Murbygget blev färdigt till pausen.

                       

Angående fotografering: Ett systemkameraförbud gäller normalt sett i Globen och på de kringliggande arenorna i samband med konserter. För denna konsert gällde dock en modifikation, enligt konsertinformationen på webben fick man inte ta med "professionell ljus- eller bildåtergivningsutrustning. Ingen fotografering med blixt!"

Hur tolkar ni ordet professionell...? Jag har min tolkning klar i alla fall.

Har publicerat några bilder från konserten i mitt föregående blogginlägg.

 

 

Inlagt 2011-05-10 22:32 | Läst 2535 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
En magnifik show som var hur fotogenisk som helst. Du har fångat det fint. Förbudet är helt superlöjligt och otidsenligt, speciellt som de gick ut i högtalarsystemet före konserten och meddelade att fotografering var hur tillåtet som helst - utan blixt.
Svar från RHelena 2011-05-11 19:58
Visst var det magnifikt! Dessa fotoförbud blir mer och mer otidsenliga, och som i det här fallet dessutom bara förvirrande med delvis motsägelsefulla bud. Många hade säkerligen inte läst på webben vad som gällde just för denna konsert och hade alltså lämnat sin bästa kamera hemma.
En sådan märklig föreställning!

Rörande förbudet -- en sak är klar. Blixt fick man inte använda. Annars var det för bedrövligt luddigt. Jag undrar när arrangörer av olika slag ska växa ifrån den där hysteriska inställningen till fotograferande!
Svar från RHelena 2011-05-11 20:05
Tänk vad man kan åstadkomma med tekniken idag...!
Nej, blixt fick man inte använda. Samtidigt blixtrade det hur mycket som helst, utan någon nytta förstås!
Tror att denna konsert öppnade mot kommande tider då fotoförbuden har luckrats upp. Waters låg nog själv bakom detta.
Snygga bilder:o)
mvh synnöve
Svar från RHelena 2011-05-11 20:10
Tack tack! Hoppas att du fick se det hela live också!
Vakterna hade tydliga order om att inte släppa in systemkameror. De tyckte jag skulle lämna min i effektförvaringen...

Förstora den tredje bilden nerifrån, betrakta alla displayer från kompaktkameror. Fotoförbudet har överlevt sig själv.
Svar från RHelena 2011-05-11 22:32
Synd att du inte fick med din kamera! Vakterna hade visst inte uppdaterat sig om informationen: det allmänna förbudet mot "systemkamera" hade bytts ut mot "professionell bildåtergivningsutrustning", just för denna konsert. http://www.globearenas.se/content/docs/Diverse/Valkomstmail_Roger_Waters110504_05.htm.

Men som sagt, vad är professionell utrustning? Inkluderar en sådan en kamera av ett välkänt märke (Canon/Nikon) i en dyrare klass + pampigt objektiv + ev stativ etc etc? Jag har ju "bara" Pentax K-7; ingen professionell fotograf nöjer sig väl med en sådan kamera enbart, alltså hade jag ingen professionell utrustning... :-) I största allmänhet så såg jag väl inte särskilt professionell ut heller, med en väska som visserligen är en kameraväska, men som ger sken av att vara något annat. Jag och min utrustning var inte det minsta intressant för någon utöver några kringsittande som frågade efter konserten om jag ville skicka några bilder... Sade att det kanske inte blir något, resultatet blir säkert sisådär pga dåligt ljus, för klen optik etc etc.... Kul att det blev några trevliga bilder att minnas kring ändå, lite bättre blev de än vad jag hade väntat mig.

Visst har fotoförbudet överlevt sig själv! Och som någon annan har föreslagit - förbjud alla kompaktkameror i stället! De flesta vet inte hur man stänger av blixten på dem....
Arne Bivrin 2011-05-11 23:30
Vem har sagt att jag inte fick med systemkameran in? Det fanns flera ingångar ;-)
Jag försökte först påtala att det inte var en "professionell bildåtergivningsutrustning", men då frågade vakten om det var en systemkamera. Vilket det ju är.
Svar från RHelena 2011-05-12 20:10
Ahaa.... ;-)