Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

The Wall

Efter lång väntan så blev det äntligen dags för att bege sig till Globen för att få uppleva The Wall med Roger Waters. Det var en fantastisk upplevelse på alla plan, bara det att tiden gick aldeles för fort.

Eftersom Globens regler är att man inte får ta in systemkameror så fick Canons G12 följa med och som tur var så satt jag på första raden så avståndet var inget problem. Problemet var att G12 hade svårt att fokusera, men vi kämpade på och fick några hyvsade bilder. Men visst var det tråkigt att Globen kör med sina generella fotoregler för det första Roger sa var att man gärna fick fotgrafera men utan blixt.Muren är riven och det är över.

Inlagt 2011-05-05 15:16 | Läst 2753 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Då gissar jag på att du haft en häftig ljudupplevelse. Fin bildupplevelse blev det, väldigt fina bilder.

Kommer du/ni på fotofika ikväll? Om du vill kan du ju ta med några av bilderna och visa där.
/Janne
Svar från Mari Lidström 2011-05-05 16:32
Självklart så kommer jag och jag kan ta med mig bilderna.

/Mari
Det måste ha varit en häftig konsert, lyckades av någon outgrundlig anledning missa den :)
Fina bilder!
-affe
Jag ryser när jag ser dina bilder. Satt inte så bra som du men det spelar ingen roll, vilken konsert.
Svar från Mari Lidström 2011-05-05 22:43
Det var verkligen en konsert man kommer att minnas.

Mvh
Mari
Var också där! Lyckans ost du som satt så nära! Får trösta mig med att vissa saker såg man lite bättre på håll, t.ex. inledningslåtens flygplanskrasch och hur den startade. Eller det enorma vildsvinet när det svävade över parkettpubliken...

Själv är jag lite nojig angående fotoförbuden (på förekommen anledning) och kollar nu extra noga sådant i förväg. I biljetten stod inget om ett fotograferingsförbud och Globearenas skriver angående Waters-konserten att man inte fick ta med in "professionell ljus- eller bildåtergivningsutrustning" samt att man inte fick fotografera med blixt. Jaha, vad är då "professionell bildåtergivningsutrustning"? Anser att min Pentax-systemkamera inte räknas dit....

Men vad det blixtrade under denna kväll...! "Riktiga amatörer" har inte riktigt koll på sina utrustningar så man borde kanske förbjuda alla enklare kameror istället vid sådana här tillställningar? ;-)
Svar från Mari Lidström 2011-05-05 22:41
Kan bara hålla med, dom flesta med en enkel kamera vet inte hur man stänger av blixten så man borde bara få ta in systemkameror:)) Jag vågade in ta med min kamera ifall jag skulle bli stoppad, för vart lämnar man den då... i garderoben... det skulle jag inte våga. På hemmaplan har jag lyckats smuggla in kameran flera gånger men om jag skulle bli stoppad så kan jag alltid åka hem med den innan konserten börjar. Jag satt verkligen perfekt för fotografering och jag saknade min kamera men det viktigaste var ju ändå upplevelsen.

Kan bara hålla med om att det bland var svårt att se allt som hände från våra platser men känslan när muren föll och vi trodde vi skulle få den över oss var häftig och vindraget från fallet. Helst hade jag velat roterat runt lite och tittat från flera håll.
Vilken upplevelse och musiken var säkert kanon, jag hade gärna varit där också, men tyvärr.
Jag får njuta av sina toppen bilder.
MVH Anita
Svar från Mari Lidström 2011-05-05 22:42
Man kan ju tyvärr inte vara med på allt, hur gärna man vill.

Mvh
Mari
Hade gärna varit där, säger jag bara med eller utan kamera. Dina bilder är riktigt bra!
Svar från Mari Lidström 2011-05-06 10:02
Kul att du gillar bilderna. Jag hade lite svårt att hantera kameran kom åt ratten hela tiden som ändrade slutartiden men så är det när man ska fota med en kamera som man nästan aldrig använder.

/Mari
Kul att se!

Jag var på Globen o kollade in Waters för 20 år sen. Hans farsa dog väl i 2a världskriget om jag inte minns fel. Fan vad han har blivit gammal! Tyvärr måste det betyda att även jag har blivit 20 år äldre ;-)

Tommy
Svar från Mari Lidström 2011-05-06 10:08
Lite äldre har man väl blivit;) vi konstaterade i alla fall glatt att vi fortfarande kan gå på konserter där artisterna är äldre än oss:))

I somras var vi på Forever Young och såg bland annat Ultravox, Lustans Lakejer, Alphaville osv och vad snopna vi blev när det klev fram gamla gubbar på scenen för vi var ju fortfarande 25:)))

Ha det bra!
Mari
tomazon 2011-05-06 10:10
Haha! jam men precis SÅ känns det.
Trevlig helg // Tommy