Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

I skogen -1

Var ju på skogspromenad i går, tur det för i dag har det varit regn och blåst. Några bilder blev det ändå, trots att 85% åkte i papperskorgen direkt.   Tillägg: glömde skriva att bilderna är redigerade i Silkypix, testar runt olika redigerare. 

   Direkt jag ställt cykeln satt hackspetten där, huvudet blir lite suddigt när den hackar.       kastar en avmätt misstänksam blick mot fotografen. Sen ville inte fler fler fåglar visa sig i fotografisk position, tror det var hundratals som tjattrade i skogen runt mig.      Fann nästan ingen svamp alls, men här står ett par av fjällig bläcksvamp på en parkering, typisk plats att finna dem på. Mycket god, men inte tillsammans med alkohol om det skulle finnas spår av Coprin i svampen. F.ö. är denna svamp köttätande, men frukta icke! ty det är bara nematoder den äter.     Det är helt o.k. att stå och beundra ett fallet eklöv en stund, enastående färger.      På ett visset gullris fanns en nyckelpiga.       Och på ett hagtornsbär fanns denna lusliknande insekt med snabeln rakt ner i godsakerna.       underifrån      Ett löv nära marken bland höga träd, märkligt det blev en bild utan extra ljus, det blir höga iso och långa exponeringstider. Ser ut som en individ ur gruppen skorpionspindlar.      Hemma igen, här blev det skärpa i solen.      Julgranskula? snart dax, nej det är ett sparrisbär.   

Inlagt 2017-10-04 16:36 | Läst 1345 ggr. | Permalink
Fina skogsbilder och Hackspetten blev ju riktigt bra trots huvudskakning, bläcksvampen får nog vara för mig trots att den ser fin ut på bild. I dag såg jag också en Nyckelpiga som jag han ta ett par bilder på, men inte med något macro, men med mitt 14/140 mm. glugg, och hon blev hyfsat skarp.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-10-04 18:26
Tack Stig, det finns många andra objektiv man kan ta bilder på insekter med, m 4/3 är bra på det.
Härliga höstbilder!
//GöranR
Svar från Vibybo 2017-10-04 20:03
Tack Göran!
Härliga skogs/höst bilder.
Alltid lika kul att gå ut i skogen och hitta lite olika motiv :)
Svar från Vibybo 2017-10-04 20:04
Tack, alltid lika härligt!
Ja det är verkligen färggrant ute nu. Ekbladen var riktigt fina. Bläcksvampen har jag fotat en del i år men inte fått några bilder som sticker ut. Jag har ju hunden om dagarna och kommer inte ut så ofta utan det blir lite bilder längs promenadvägen. Men man kan även hitta lite guldkorn i närheten. Större hackspetten är lika rolig att fota varje gång man ser den. Gillar det gröna i första bilden.
Sten
Svar från Vibybo 2017-10-05 10:18
Tack Sten, man är ju alltid bunden på något sätt, den fullständiga friheten finns inte, så man får ta bilderna där man kan som du säger. Vet inte om mina bilder sticker ut, jag bara tar dem, det har nog utvecklats till en sorts dagbok där tiden hoppar lite fram och tillbaka, och det får bli de bilder som passerar, levererade i lätt oordning.