Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Längtar till sommaren och planerar

Börjar bli dags att så fröer. Funderar och surfar runt. Finns så mycket vackert men vill prioritera sånt som lockar fjärilar och insekter. Är bland det mest avkopplande jag vet att ligga på gräsmattan och fota insekter. Vi hade ont om fjärilar i trädgården i somras, hoppas att kunna locka till oss fler i år. Humlor och bin hade vi desto mer av, trevliga de också, och nyttiga, så de vill vi naturligtvis behålla. Så i höstas planterade vi lavendel, pärlhyacinter och fler krokusar. Stenkyndel har vi sedan tidigare, liksom solhatt och mycket annat, vitlysingen brukar vara uppskattad. Tror jag ska fylla tomrummen i rabatterna med snokört. Ska försöka hitta en plats åt en buddleja och martorn eller bolltistel också. Citronfjärilen vill ha brakved, har sett att det finns lite vackrare trädgårdsvarianter, undrar om insekterna gillar dem också eller om de vill ha den vanliga? Flest fjärilar har vi i alla fall haft de år vi odlat kål av olika sorter även om själva kålskörden blivit mager... 

Inlagt 2020-01-22 21:34 | Läst 853 ggr. | Permalink
Vackert! Får verkligen en att längta till sommaren. Lycka till och hoppas du hittar några spännande frön till din trädgård.

MvH
Johnny
Superfina bilder :) Längtar jag med!!!