Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Mycket fåglar idag

Jag älskar fåglar, men det är sällan det blir tillfälle att fota dem. (Förutom på båten då, där kan jag sitta länge och försöka fånga dykande tärnor på bild.) Oftast är ju hundarna med ut och det brukar liksom inte vara förenligt med fågelfoto. Idag tog vi en långpromenad på Järvafältet, maken, hundarna och jag. Inte så rogivande som jag tänkt då väldigt många andra tycktes ha fått samma idé, hästar, cyklister, joggare och familjer... Men så, på utmed en inte fullt så trafikerad stig, hittade vi en fågelmatstation med helt oskygga fåglar som inte brydde sig om varken hundarna eller att jag smög mig relativt nära inpå. Talgoxar, blåmesar, en hackspett, en trädkrypare och massor med stjärtmesar! Lite mörkt och det hade ju underlättat om jag haft med stativet, men några bilder blev jag i alla fall nöjd med. Kommer definitivt att åka dit igen. Såg också att det finns ytterligare fem fågelmatställen som Järfälla ornitologiska klubb ordnat på Järvafältet, definitivt värt att utforska. 

Inlagt 2020-02-02 16:17 | Läst 1332 ggr. | Permalink
Så fint, stjärtmesar är så fina. Gillar också deras läte
Vad trevligt och mycket fina bilder du fångat på den fina stjärtmesen!

MvH
Johnny
Inga dåliga bilder inte, kul så fin fågel :)
Stjärtmes är något av en favorit för mig. Inte ofta jag ser den i göteborgstrakten. Fina foton! /Ola
Stjärtmesar är ju alltid kul. Fina bilder på de charmiga små fåglarna. De uppträder ganska ofta i familjegrupper har jag förstått.
Hälsningar Lena