Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Noseworktävling

Förra helgen hade vi vår första noseworktävling. Jag skulle egentligen ha stått i caféet, men med anledning av Corona så beslöt vi att hålla serveringen stängd. Så plötsligt fanns det ju en hel dag som kunde ägnas åt att fota alla hundarna istället. Så inga ledsna miner här inte. Men lite nervöst att fota så många okända.

I korta drag ska hundarna hitta fyra gömmor med eukalyptus: inomhus, behållare, utomhus och fordon. Jag höll mig vid fordonen då det kändes lättast och så kunde jag hålla mig på lite avstånd med mindre risk att störa ekipagen. Helst vill jag ju att bilderna ska vara både bra tekniskt och estetiskt, men också visa vad det är som händer, att man ser att hunden verkligen arbetar.  Resultatet blev lite blandat, ibland var det lite för mycket två-benta i vägen (förare, domare och tidtagare) och ibland gick det så fort så att jag knappt fick någon möjlighet att fota. Några hundar verkade också störda av mig eller slutarljudet så då gick jag bort. Och någon hund var väldigt svart... De flesta fick dock åtminstone någon bild som var okej, om inte på själva söket så i alla fall någon porträttbild i väntan på prisutdelningen. Enda riktiga misslyckandet var en liten podengo som jag inte fick till, men den tillhör å andra sidan en klubbkompis så där kommer nya chanser.

Ett urval av de drygt 500 bilderna

Och så, utom tävlan, tävlingssekreterarens lilla 6-månaders valp. Gudomligt söt, men inte still många ögonblick.  (Och jo, hon var i koppel, men det har jag redigerat bort.)

Inlagt 2020-03-22 19:36 | Läst 1170 ggr. | Permalink