Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Tränar på att fota med blixt i skogen. (Och så har jag snöat in på matta bilder.)

Jag tycker det är svårt att få till bra bilder ute på min gamla hund, särskilt i skogen. Han är fortfarande väldigt mörk runt ögon och på nosen. Vid 12 års ålder tycker man ju att han borde ha grånat mer, men han är fortfarande mörkast av de tre. Så jag har bestämt mig för att lägga en liten kampanj på att försöka lära mig fota med blixt utomhus.  Så till dagens långpromenad packade jag med stativ, en SB600 och en sundisk. På bild 1 slog inte blixten, i övrigt är bild 1 och 2 tagna med samma inställningar, så någon effekt fick jag i alla fall till. (I båda bilderna har jag ändrat vitbalansen, i övrigt är de oredigerade.) Inser dock att jag borde haft med en blixt till, eller kanske en reflexskärm. Och stativet jag fick med var alldeles för högt... Finns helt klart mer att träna på och lära sig. Och även om hundarna är hyfsat väluppfostrade så händer det ju att de vrider på huvudet och kanske flyttar lite på sig om jag fipplar för länge, så jag inser ju också varför proffsfotograferna har med sig en assistent, och då inte bara för att bära alla grejer... 

Sen har jag förälskat mig i matta bilder. Så jag har lagt ned en hel del tid de senaste dagarna på att lära mig göra presets i Photoshop. Bilden på Mizar här nedan är samma bild som nr 2 men nedmattad.

Fler nedmattade bilder på Mizar från dagens promenad

Och så blev det ju några på Spejja också. Hälften så gammal. men betydligt ljusare i ansiktet och ljusmässigt mycket lättare att fota. Båda bilderna tagna utan blixt. Först en alldeles vanlig bild.

Och så en medmattad. 

Inlagt 2021-03-14 21:00 | Läst 833 ggr. | Permalink