Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Glad Påsk!

Önskar alla Glad Påsk med en bild som det på ett sätt tog ett par månader att komma fram till, på ett annat sätt två dagar. Lite märkligt hur man kan planera och fixa med något i flera veckor utan att bli nöjd för att sedan, "på uppstuds" från idé till genomfört projekt på en dag.

Jag hade en idé att jag ville bygga upp en värld av godis och placera en påskhare i. Hittade av en slump ett par jättestora "piprensare" i näst intill perfekt färg att göra har-öron till min ena hund. Köpte allt möjligt godis som jag tyckte passade in i min tänkta värld. Skissade, placerade ut godis, fotade, flyttade godis, fotade mer... men blev inte riktigt nöjd, minst nöjd var jag med klubborna som jag tyckte var tråkiga. Så vi åt upp godiset.

Så hittade jag nya, roligare klubbor. Köpte nytt godis och började om. Fota, flytta godis, fota mer... men blev inte helt nöjd nu heller. Så vi åt upp det godiset också. (Eftersom godiset var köpt för sitt utseende så var det inte allt som var jättegott... Men tonåringar äter det mesta, även om de tyckte de nya klubborna smakade märkligt.)

Så på lunchpromenaden i onsdags fick jag se en fälld björk som jag plockade lite kvistar från. Snurrade ihop dem till något som skulle föreställa ett fågelbo, letade fram några fjädrar ur en en låda med gammalt pyssel och knäckte ett ägg. 

"Fågenboet" ligger på baksidan av en stor spegel. Speglarna står normalt lösa, lutade mot väggarna, i mitt kombinerade hundtränings- och foto-rum. (Speglarna använder jag när vi tränar för att jag ska se i vilken position hunden är i utan att jag ska behöva göra en massa konstiga rörelser med min kropp som får hunden i felposition. Lydnadsträning är en väldigt "petig" sport.) Upptäckte för några år sedan att jag tyckte baksidan av speglarna gav fina speglingar när man fotar.

En första skiss. Och lite olika "testbilder" på Spejja. Tänkte mig snygga polkagrisklubbor och en "yellow brick road"...

Första försöket innan jag gav upp. Fick aldrig till placeringen av godiset och kameravinkeln så att vägen av brio-godisar syntes bra utan att vinkeln blev helt tokig i förhållande till hur jag fotat Spejja. Dessutom ville jag helst ville dölja Spejjas tassar med godis för att få henne att smälta in bättre, och då "försvann" ännu mer av vägen. 

Så hittade jag lite roligare klubbor och gav det ett försök till. Just dessa klubbor rekommenderas dock inte av tonåringarna om man bara ska ha dem att äta, de smakade tydligen av någon märklig krydda. Hittade också hjärtformade, polkagrisrandiga, klubbor. Oklart dock om de smakar polkagris eller något annat. De har jag dock gömt undan, så kanske det blir ett nytt försök till alla hjärtans dag eller något... :)

Inlagt 2021-04-02 17:22 | Läst 712 ggr. | Permalink
Fantasifullt!
Glad Påsk Susan.
Just nu är vi hundvakter, men Electra är inte så väldränerad som dina verkar vara.
Mvh Bengt