Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Hur många bilder kan man ta på en skål?

Maken har svarvat en fyrkantig skål. Av alla saker han slöjdat är det nog mitt favoritföremål, men fråga mig inte hur han gjort. Ett projekt jag har är att försöka fota en del av hans alster. Den här skålen visade sig vara betydligt knepigare att fota än jag trodde, många bilder blev det. Helt klart väldigt många parametrar att tänka på för att få bra ljus och försöka visa skålens form på ett snyggt sätt. Kanske att den lämpar sig bättre att filma. Konstaterar att det är tur att jag inte ska försörja sig som produktfotograf... Och att det är tur att det tar mindre plats att samla på bilder än på slöjd...

Inlagt 2021-04-24 22:29 | Läst 687 ggr. | Permalink
Läcker skål. Bara dagsljus eller?
Mvh Bengt
Svar från Susan Hanserkers 2021-04-25 09:05
Ja, dagsljus och en reflexskärm på alla utom den sista. Jag kom på lite sent att jag borde komplettera med en bild uppifrån och då hade det blivit lite väl mörkt så där är taklampan tänd. Blev lite mindre snygga ljus/skuggor på den som jag försökt fixa till. Hade ju varit smartare att vänta och ta bilden i dagsljus, men när jag fått för mig något så vill jag köra klart... Så där finns det mer att jobba på med mig själv. :)
Svarvat - om det är en vanlig träsvarv måste väl skålningen vara helt rund medan ytterkanterna bildar en kvadrat. Men det verkar finnas fler parametrar. I alla fall riktigt snyggt och intresseväckande.
Svar från Susan Hanserkers 2021-04-25 09:09
Jo, han har nog svarvat insidan och utsidan men lämnat den del som är ovankanten fyrkantig. Sen har han nog "tagit ned" lite mitt på varje sida på ovankanten.
bra bilder och en väldigt vacker skål
Mycket läcker skål och fina bilder :-)