Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

Fjärilslycka

Älskar fjärilar.

Det gör väl i och för sig de flesta. 

I närområdet är det tyvärr ganska dåligt med fjärilar. Vanligast är aurora och någon enstaka citronfjäril och påfågelöga. Har planterat alla tänkbara fjärils- och biväxter i trädgården i hopp om att locka till mig några juveler. Har till och med sparat brännässlorna (hur klokt det är kan man ju diskutera).

Så tänker jag på pappa som gick bort för två somrar sedan. Ett av de sista minnena av honom var att han var så glad åt att de hade så mycket fjärilar i sin trädgård. Att det mesta var kålfjärilar som åt upp deras kål bekymrade honom inte ett dugg. Så numer odlar jag också kål... och kålfjärilar.. och minns pappa.

Men så mycket mer fjärilar har det inte blivit i trädgården. Förutom kålfjärilarna då. Så de flesta fjärilarna fotar jag i skärgården, när vi är ute med båten. 

Men så idag hittade jag en vinbärsfuks i trädgården. Vet inte att jag sett den någonsin förut. Och i syrenen hittade jag en lite tilltufsad grönsnabbvinge. Lite lycka i vardagen.

Inlagt 2021-06-01 19:44 | Läst 659 ggr. | Permalink
Okända namn för mig. Fin bild på grönsnabbvingen. För ett par so.rar sedan var vi på Gotland, då lyckades jag fånga en del fjärilar.
Vi har brännässlor i krukor i trädgården. Det var några speciella arter, har jag nog aldrig sett, kul. Gillar också att fotografera fjärilar, särskilt de ute på ängarna som inte är vanliga trädgårdsfjärilar. Aurora ser jag ibland men har inte fått den på bild än, den vill ju inte sätta sig någonstans
Svar från Susan Hanserkers 2021-06-01 20:57
Det var ju en väldigt bra idé att odla brännässlor i kruka. Det ska jag nog prova istället. Jo, aurora har jag också jagat med kameran. Tror jag har en bra (skarp) bild på den, men då med vingarna ihopslagna. Vissa fjärilar kanske man ska nöja sig med att bara titta på...
Som synes gillar även jag fjärilar. Vackert å se på deras flyglek. Aurora fick jag syn på i veckan å har aldrig sett här innan. Fotade den för nåt år sen västra götaland
Fina bilder grönsnabbvinge vet jag inte om jag sett.
Fint minne till din far en fjärilträdgård
Vilket fint minne du beskriver och fjärilar är vi nog många som inte kan motstå. Det blir alltid någon "fjärilsorgie" varje sommar. Där jag jobbar finns en Kunskapsträdgård med olika rabatter och vissa är särskilt attraktiva för fjärilar. Där kan man ha riktigt kul. Gillar din grönsnabbvinge, den har jag nog aldrig lyckats få på bild.
Hälsningar Lena