Om mina försök att fota framförallt hundar och natur, men också att försöka utveckla min kreativitet, teknik och mina bilder.

En välbehövlig paus

Ibland kan livet bli lite intensivt, jag kan bli lite manisk både på jobbet och på fritiden. Hjärnan går på högvarv mest hela tiden och jag håller ofta på med något ända intill (och ibland förbi) sovdags. Och sömnen blir ju därefter. Då är det skönt att åka bort från allt, lämna datorn hemma och vila ut. Vi tog en välbehövlig paus ifrån allt denna helg, maken, hundarna och jag, och for ut på sjön. (Ja hundarna behövde väl kanske ingen paus, de trivs ju som regel utmärkt med mina "projekt". Och de vilar ju dessutom på vardagarna medan vi jobbar, även om vi gärna utnyttjar pauser i alla Teams-möten till lite mini-träning med trick.) Det blev en välbehövlig båthelg, en tur till Gällnö, var nog över en månad sedan sist. Lite svalt på natten (termometern kröp ned till 4 grader) men med ordentliga ylleställ, dubbla täcken och hundar i sängen så var det ingen som frös. Och solsken på dagarna. Inte en enda hundbild har jag tagit. Men en tur med makro-objektivet blev det i alla fall. Och tre liter svart trumpetsvamp fick vi också med oss hem, en del hamnade på smörgåsar och resten ligger nu på tork för kommande behov.  

Bilder som på harsyran här går det väl 13 på dussinet, men jag tycker ändå det är något tillfredsställande med att titta på den.

Det fanns gott om svamp i skogen.

Hittade en rolig svamp (det växte många av samma sort på stammen). Jag har ingen aning om vad det är för sort, men tyckte den såg ut som en näsa.

Det finns fortfarande blommor att fota.

Jag kan ligga länge och titta på miniatyrvärlden av mossor och svampar. Den lilla mossan (?) till vänster i bild tycker jag ser ut som en liten palm.

Hittande denna under en rotvälta. Har absolut ingen aning om vad det är.

Låg länge och fotade droppar från en ticka (klibbticka?). Upptäckte efter en stund en liten skalbagge (?) som tycktes ha fastnat i dropparna.

Tickan fotad lite underifrån.

Inlagt 2021-09-05 22:23 | Läst 530 ggr. | Permalink
Den första bilden tycker jag är jättefin med all mjuk oskärpa!
En paus som gav bra utfall, snyggt!